Nem a kommunita rendszer által elkövetett bűnök tagadását vagy kicsinyítését tiltja a törvény, úgy tagadod ezek nagy részét, ahogy neked tetszik, meg ha éppen kissebbíteni szeretnéd, ennek sincs akadálya, ez nem bűncselekmény.
Kivétel két eset.
1. népírtás
2. egyéb emberiség elleni bűn
Na, ilyet nem szabad tagadni.
Népirtás (Btk):
Aki valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges kiirtása céljából
a) a csoport tagjait megöli,
b) a csoport tagjainak, a csoporthoz tartozása miatt súlyos testi vagy lelki sérelmet okoz,
c) a csoportot olyan életfeltételek közé kényszeríti, amelyek azt vagy annak egyes tagjait pusztulással fenyegetik,
d) olyan intézkedést tesz, amelynek célja a csoporton belül a születések meggátolása,
e) a csoporthoz tartozó gyermekeket más csoportba elhurcolja,
bűntettet követ el, és tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
Szóba került ilyesmi a Biszku interjuban? Nem.
Jöhet még az emberiség elleni bűntett.
Ezek:
- Béke elleni bűncselekmények
- Háborús bűncselekmények
Előbbi fajtái:
Háborús uszítás.
Tiltott toborzás.
Népirtás.
Apartheid.
Utóbbié:
Polgári lakosság elleni erőszak.
Háborús fosztogatás.
Bűnös hadviselés.
Nemzetközi szerződés által tiltott fegyver alkalmazása.
Kulturális javak nemzetközi védelmének megsértése.
Harctéri fosztogatás.
Fegyverszünet megszegése.
Hadikövet elleni erőszak.
Visszaélés a Vöröskereszttel.
Részletesen: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97800004.TV
Ezekhez általában kell háború, hadműveleti terület, hasonlók. Mármint a háborus büncselekményhez.
Na most már lehet azt mondani, hogy 56-ban háboru volt, de ez nem került szóba a Biszku interjuban. Így módja sem volt tagadni.
Innen kezdve én nem látom bármely tényállási elemnek az ő fennforgását. Az azonban megrémiszt, hogy a rendőrség eljárást indított, és még nem zárta le. Kell ilyen esetben eljárást indítania előzetes vizsgálat nélkül? Vagy volt olyan rendőr, aki valamit mégis fennforgónak vélt? De vajon mit? Nekem komplett rejtély. És nem vagyok nyugodt, mert ennél azért profibb rendőrségről álmodom.
Általában is veszettül necces a törvény. Mert nemcsak a közismert népírtások, emberiség ellenes cselekmények kétségbe vonását tiltja, hanem a nem közismertekét is. Köteles vagyok én folyamatosan tisztában lenni az emberiség ellenes bűnök 9 tipusával, meg a többivel, amire csak utal a törvény?
"Az egyéb háborús bűntettekről külön jogszabály (az 1945. évi VII. törvénnyel törvényerőre emelt, az 1440/1945. (V. 1.) ME rendelettel módosított és kiegészített 81/1945. (II. 5.) ME rendelet) rendelkezik."
Meg a konkrét esetekben a tényállás fennforgásával és bizonyítékokkal? Mi vagyok én, káptalan? Konkrétan a Ts. bíróság is hosszas eljárásban győződik meg a tényállás fennforgásáról. Én meg tudjam ezt megítélni azokban az esetekben is, amikor még nincs is ítélet? Miközben nem láttam egy fia bizonyítékot sem.
Vagy csak azokra az esetekre vonatkozik, amikor van érvényes ítélet?
Nem tenné meg a kedvemért a Ts. Parlament, hogy közzé tenné ezen ítéletek listáját, és azon cselekmények listáját, ami a törvény hatálya alá tartozik, és amit én nem tagadhatok? Nem a kedvemért, hanem többszázmillió potenciális elkövető kedvéért, merthogy ugye ez nemcsak magyarokra vonatkozik.
Idejön a kóbor szamojéd, aztán nem ismerve a bűnt, tagadni kezdi. Ő ilyenről nem is hallott, el se tudja képzelni. És kész a baj. Megy dutyiba, mert tagad a szamojédja.
Szóval nagyon kérem, tegyék már közzé, tanítsák, függesszék ki ezt a listát, mert különben nem vagyok abban a helyzetben, hogy betartsam a törvényt.
De mondom, Biszkunak szerencséje volt, mert nem volt módja elkövetni. Hacsak az 1945. évi rendeletekalapján nem. Azt én olvastam, de nem emlékszem olyasmire, amit elkövethetett.
De bármelyikünk elkövetheti. Olyanok vannak benne ugyanis, hogy aki elősegítette a háború meghosszabbítását stb. Na most ha ne adj isten nem értenél egyet akárcsak egyetlen vonatkozó népbírósági ítélettel, és ezt szóvá teszed, neked annyi. Nem kell tagadni, kétségbe vonod, jelentéktelen színben tünteted fel, és véged.
Pl. azt mondod, hogy XY magyar közszereplő tette bár megtörtént, de Hitler mondjuk nem ezért folytatta a háborút, és már véged, jöhet a 3 év a meggondolatlanságodért.
Kár, hogy Ráth Végh már nem él, a történelmi furcsaságok könyvében külön fejezetet szentelhetne eme nagyszerű jogalkotásnak! Nagyon helyes lenne, ha az AB soron kivül vizsgálat alá vetné, esküszöm, nem fog soká tartani hogy megtalálják benne az okot a megsemmisítésre. Nem lehetne 1 nap alatt határozatot hozniuk, kivételesen?