Ismerem, bár alapelvnek nem neveznék semmiféle sámánizmust, pénzkicsikarást meg ilyesmit, ami szegény beteg emberek pénztárcájának megcsapolására irányul, cserébe adva a nagy semmit.
Csak hogy te is tudd, néhány homeopátiás hígítási sor:
D (10-es) skála esetén: 2=100, 4=10.000, 6=1.000.000, 12=1.000.000.000.000, 30=billiárdszor billiárd.
C (100-as) skála esetén: 4=100.000.000, 5=10.000.000.000, 7=százbillió, 9=trillió, 12=ezertrilliárd, 15=milliószor trilliárd, 30=10^60. Ha 1 mol 6x10^23, akkor a C15-ös hígításnál már kvázi teljesen tiszta a gyógyszer.
A homeo szerek között bizony előfordulhat nanomólos koncentráció is.
Pl. egy mól NaCl = 58,45 g
Nanomol= 58,45*10-9 = 5,845*10-8 = 0,000000005845 gramm.
Ez a fenti skálák egyes hígításaival összevethető.
Szóval a nanomólos hígítást nem kéne különválasztani a homeopátiás hígítástól, de gondolom, ez csak próba volt, hogy képben vagyok-e. Ha nem próba volt, neked rosszabb, mert ez esetben te nem vagy képben.
Amúgy szerintem én igen, nem szoktam csak úgy vaktában vagdalózni, ugyanakkor nem hiszek el baromságokat.
Te igen?
Tudom, hogy miről szól a homeopátia, és baromság, hogy átütik a hasonszőrű cucc ilyen-olyan molekulaszerkezeti tulajdonságait, „a gyógyító erőt” a hordozóba.
Ez tiszta placebóhatás.
A placebótól is jobban gyógyul a beteg, mintha nem szedne semmit, és ERRE VANNAK KLINIKAI KÍSÉRLETI BIZONYÍTÉKOK, míg a homeopátia működésére nincsenek.
Tehát semmi nincs átütve, remélem ez világos.
Ha a beteg homeot szed, lehet, hogy gyorsabban gyógyul, de nem a szertől, hanem a saját hitétől, attól a megmagyarázhatatlan misztikumtól, hogy a puszta hit ereje megmozgatja a szervezet erőit.
De akkor én kockacukrot is adhatok neki, ha azt mondom rá hogy gyógyszer és ettől BIZONYÍTOTTAN gyorsabban gyógyul...
Tehát a csoda az emberben van és nemholmi nullára hígított "fosztott tollban".
Szerintem neked kéne még egyszer átgondolni, hogy hiszel-e az egészben.
Ráadásul azt állítani, hogy minél kevesebb szer van az oldatban, annál hatékonyabb…
Ezzel egyenesen az orvostudomány gyógyszereinek működését cáfolják.
De tudod mit?
Ha elütne egy autó és nyílt törést szenvednél – félre ne érts, nem kívánom se neked, se másnak -, akkor ne a mentőt hívd, hanem egy homeopatát, aki majd lecsillapítja a fájdalmat a nagy semmivel.
Én biztos a mentőket hívom majd magamnak.
Mert nekem a homeopátia nagyon nem tetszik („tsz”-szel…).
De még két cé-vel sem…