Don Quijote Creative Commons License 2010.08.14 0 0 540

Sziasztok,

Már sokat segítettetek pedig csak most találtam a topikot :)

Az a helyzet, hogy én is boldog tulajdonosa vagyok egy 1.9jtd lybra-nak, amivel érdekes dolog történt minap:
Bevásárlás után visszaérve a kocsihoz, előbb nyitottam az ajtót mint kikapcsoltam volna a riasztót. Ezért riasztott is ami a dolga. De miután kikapcsoltam és bepakoltunk az autó nem indult el. hajtja hajtja a motort de mintha nem kapna üzemanyagot.
Egy Meta system riasztó van a gépben, ehhez volt egy kulcs amivel kikapcsoltam a riasztót, de semmi nem változott. Gondoltam valami esetleg "úgymaradt" a vezérlésben, és elkezdtem keresni a neten és megtaláltam ezt a fórumot. Gyorsan vettem is egy VAG kábelt (mint fil) meg letöltöttem a fiatecuscant, ami kiválóan múködik.
Ezzel megtudtam, hogy a magyar használtautópiacnak hála kicsit több km van a gépben (egy 60k-val), mint az óra szerint, meg azt hogy van egy ilyen riasztás:
U1600 - Immobilizer: Key faulty

gondolom ezért nem indul a masina.
ez a leírás tartozik hozzá:
"Anomaly concerning the electronic key ECU immobilizer function. The electronic key ECU has not received the key code or the key code is not included among the memorized ones.
possible causes:
1 key non original or broken
2 ignition coil antenna disconnected or damaged
3 electronic key ECU supply"

szóval mintha elvesztette volna kódot. Szerintetek valamivel meg tudom én ezt oldani vagy ehhez már szerelő kell?

vagy esetleg még mindig a riasztó kavar be?

előre is köszi.