értelek, én is levitáztam az önkorival a magamét egy hasonló ügyben. a döntő szó az volt, hogy az ÉTV-ben foglaltak teljesülése kétséges (itt a szerkezet megfelelősége, biztonság stb. rész, nehari, de nem keresem elő), ezért annak megállapítására az általam idézett tervdokumentációt be kellett volna nyújtani, így engedély nélküli építési tevékenységnek minősűl. a vége az lett (deszkázott oromfalat cseréltek le osb+hőszig+vakolatra), hogy elfektették és visszadeszkázták és akkor nincs bünti. lett terv, engedélyezték és visszaemelték a falat.
megjegyzem, hogy ahhoz, hogy egyben eldönthető és visszaemelhető legyen, a tetőszerkezetet kellett kicsit megbontani. ügyintéző aszonta, "szemet huny" csak legyen rendes terv.
Maaaaaaargit, nóóóóóóóóóóórmális....?
egyébként van haszna a xar építési jognak, mennyivel unalmasabb lenne, kb. ötöd ennyi egyértelmű és betartható jogszabályt fejben tartani és betartani, ne adj isten akár egy egész évig változatlanul :)
igaz, ebben az esetben (és minden lakóépületet érintő változtatásra) én reálisnak tartanám legalább az egyszerűsített tervet.
végül is egyről beszélünk, csak te a jogszabályra és a pógár józan eszére, én meg a siralmas gyakorlatra alapozom véleményemet