Doo79 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 192

Sziasztok.

Nem dicsérni vagy elmarasztalni szeretném, sokkal inkább saját véleményem osztanám meg. Egy ZOS 10-40x60 cső-ről van némi tapasztalatom. Ami sokak szerint az SFE-vel egy kategória; árban is. Első-hátsó lencsevédő,nagy parallax kerék, árnyékoló, szerelék. Ezek mind benne vannak a dobozában, ergo nem kell szereléket, parallax kereket és védő kupakokat venni több 1000Ft-ért. Elég súlyos darab, mindennel együtt 1,3Kg. Parallax kerék nem lóg, minden tekereője elég jól számomra megfelelően működik. Nekem sikerült pont középre pozicionálnom a szálkeresztet és nem vettem észre hogy függőleges állítás közben oldal irányban kitérne (kellemes meglepi)
Ha teszel rá egy szemgumit akkor egész jól használható nagy nagyításmellett is.
24X nagyításig szép tiszta képet ad.Bizonyos esetben 32x - 40x nagyításig hmmmm itt már hagy némi kívánnóvalót magaután, mondván a szinek elmosódnak picit, cél tárgy szélei elvannak mosódva bár ez utóbbi inkább csak 38-40X nagyítás mellett érzékelhető. Elég érdekes ez a jelenség mert csak akkor csinálja ha a háttér az égbolt és pl egy fára nézek.Ez a jelenség árnyékolótoldat és szemgumi használata mellet nekem jelentősen javult, de ez sose lesz smidt&bender vagy NIKKO. :) Ha zöld a háttér vagy valami sötétebb, akkor minden cél tárgy éles és megszünik a szin elmosódás (nem értem) qvazi FT-re éppen jó lenne ha.... Csak 30m-ig lehet vele mérni 35 vagy 40 méter távolságon abszolut semmi különbséget nem lehet látni hiába állítom a parakereket.  Rugós puskára mint ahogy nemsokan így én sem ajánlom. Remélem segítettem.

Előzmény: gyula2602 (189)