Darth Plagueis Creative Commons License 2010.08.11 0 0 45
A kameraszerviz.hu-t csak jó konfliktustűrő embernek ajánlom. A fickó egy igazi bunyós pityu. Amikor beléptem a szervizbe, az első, amin megakadt a szemem, egy tonfa volt. A fickó mindjárt letegezett, pedig nem ma töltöttem a 18-at (egyébként ő sem).
Egy Canon S5IS LCD-jét kellett volna javítani. Lelkendezett, hogy van is hozzá alkatrész, lengette a kibelezett donort, azt mondja, 20 ezer Ft. Mindjárt hozzátette, hogy a Canon márkaszervíz 35 ezerért javítaná meg. Meg is várhatom akár. Mondtam, nincs nálam 20 rongy, inkább visszajönnék. Megbeszéltük az időpontot, eltette a gépet. Én meg vártam a papírt. Néz rám, hogy mit akarok még. Mondom, valami papírt esetleg...? Miért, nem bízok benne? Őt a fórumokon mindenki csak dicséri! Mondom, én azért csak kérek papírt, jó kis gép ez. Kérdezi, ÁFÁ-s számlát is kérek róla? Mert akkor 25 ezer + ÁFA. Mondom, az hogy jön ki? Ha a nettó ára 20 rongy, akkor ha nem akarok adót csalni, még a nettó ár is megnő? Kiegyeztünk abban, hogy nem kérek számlát.
Elkezdett firkálni, közben nem hagyta abba a szívózást. Megkérdezte, hogy mivel foglalkozom. Megmondtam. Azt mondja, "és ha hozzád bemegy valaki, hogy..." Itt elfogyott a türelmem, mondtam neki, hogy legyen szíves, ne oktasson ki, nem ezért jöttem ide, írja alá és hadd menjek. Erre megsértődött és visszaadta a gépemet, hogy nem hajlandó megjavítani. Ekkor már azt is szóvátettem, hogy letegezett, bár nem őriztünk együtt libát. Ekkor megint jött az öntudatos öntömjénezés, csak hogy értsem, hogy ezt ő megteheti. Hát megteheti. Nem azért, mert igaza van, hanem mert ilyen a szabadság. Csak sajnos én nem tehettem meg, hogy elkerülöm ezt a tulkot. Ha kicsit felemelem a hangomat, talán még a tonfával is kapok.
Ja, azt el is felejtettem mondani, hogy közben csörgött a telefonja, egy elégedetlen ügyfele telefonált. Amikor letette, jól kiosztotta előttem. Feltételezem, engem is szid az utánam betérő ügyfelek előtt.
Előzmény: kameraszerviz (30)