anjelica Creative Commons License 2010.08.08 0 0 1639

Bemásolom ide is:

Besenyei Péter nem csodálkozik, hogy a zsámbéki kocsmában is nagy tisztelettel köszöntik, a kocsmáros előbb kér a söralátétre autogramot, s csak utána veszi fel a rendelést. A pilótánál viszont mindig van egy elegáns kártya, azt írja alá. Rossz idők járnak, tegnap jelentették be, hogy nem lesz Red Bull Air Race Budapesten. Besenyei nem is akar erről beszélni, olyan csalódott, aztán néhány mondatot csak odaszúr. Viszont áradozik a magyar tervezésű gépéről, amely itthon fél év alatt sem kapott lajstrom jelet, ellenben Kanadában 3 nap alatt bejegyezték. És éppen a budapesti futamon mutatta volna be új gépét feltunningolt motorral, amellyel újra harcba szállhat a győzelemért is.

-    Mi bajuk van a versennyel, hogy most mindenki belekötött, a Levegő Munkacsoporttól az ombudsmanig?

-    Tudom én?

-    Téged megkérdezett valaki?

-    Engem ugyan nem.

-    Pedig hirtelen, de sok szakértő lett, már a Lánchidat is féltik és tegnap a Kossuth Rádióban egyikük azt mondta, hogy a közönség is veszélyben van.

-    Rendben van, megfúrták a versenyt, nem adták ki az engedélyt, de legalább hülyeségeket ne beszéljenek. A Lánchíd az eddigi versenyeken sosem volt veszélyben, a világ legjobb pilótáit látja a közönség, akik Londonban, New Yorkban és az ausztráliai Perthben vagy Portóban sem tettek kárt. Ha efféle kockázata lenne a versenynek, akkor a New Yorkiak sosem engedték volna meg, hogy a Szabadság szobor körül repkedjünk. A közönség pedig száz méterre ül tőlünk, s miután arrafelé nem állítanak fel a kapukat, ha egy pilóta mégis vét, legfeljebb továbbrepül a Duna fölött. Magyarországnak három rendezvénye van, amely elviszi a jó hírét a világban. Az egyiket most kilőtték…

-    Mennyit fizetett Budapest a Red Bull parádéért?

-    Egy petákot sem, miközben a többi városnak 6-8 millió eurót kellett leperkálni. Ez volt az a verseny, ami nem vitte, hanem hozta a pénzt. A környező országokból ilyenkor rengetegen jöttek, tavaly charter gépek hozták a német rajongókat. A szállodák biztos meg fogják érezni a hiányát. Azt már nem is mondom, hogy száz ország közvetíti a versenyt, ez imázsban is nagyon sokat jelent az országnak. Sorba állnak a városok, Honolulu, Seattle és mások, hogy Budapest helyére léphessenek.

http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=40990  

Előzmény: toloba (1616)