Bruce67. Creative Commons License 2010.08.06 0 0 1826
Igen, ezt az acetonmentes körömlakk módszert, javasolták már nekem mások is. .

Eszembe jutott tegnap otthon hogy van egy kis roco középfülkés kasznim, amit csak próbára használok és mindig ráfújok kicsit a festékből, mielőtt a készülő modellt kezdeném festeni.
Ezt beledobtam a fékolajba és ma reggel kivettem.
Következőt tapasztaltam: A festék megtúrósodott rajta. Kivettem, majd a csap alá raktam és régi fogkefével elkezdtem dörzsölni. Műanyagig lejött róla minden. De, a kaszni érezhetően elvesztette azt a merevségét és keménységét, amilyen azelőtt volt. a középvezető fülke részt úgy csinálta a roco, hogy külön kell a kasznira felülről rácsúsztatni. Ez a kis öntvény a tetején el van vékonyítva és mindenféle lyukak, kiváltások vannak rajta. Erre volt ugyan is eredetileg a tető rápattintva. Nos ez a fülke rész itt a pucolás alatt ketté is tört könnyedén. Azelőtt ez kellő erővel bírt, hiszen mint mondtam a tető is bele volt eredetileg pattintva 4 db kis fülecskével. A kaszni többi része alkalmas az újrafestésre, de kijelenthetem nyugodtan, hogy sokat vesztett az anyagminőségéből. Tehát mindenképp kikezdi a fékolaj a műanyagot, de ha időben kivesszük, még nem annyira, hogy teljesen használhatatlan legyen.

Annak idején a lángban kínáltak megvételre nekem egy átfestett szergejt. Szinte meg is vettem, de mivel a dekóder nem kellett bele és ki akartam venni belőle, így a kasznit is le kellet pattintani. A tulaj rám is szólt, hogy majd inkább ő, mert a kaszni egy helyen még festés előtt elrepedt. Ezt ő tutin meg is ragasztotta, belülről egy sztirol lappal megerősítette, de az eltávolításnál azért figyelni kell rá...
Mostmár nyilvánvaló a repedés története is. A fékolaj kezdte ki a kasznit, amibe átfestés előtt lemosta, és ezért elrepedt el egy helyen. Eredeti roco kaszniról még sosem hallottam, hogy elrepedt volna a leszedésnél...
Előzmény: V41 523 (1824)