Luti72 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 1563
Én is gondolkoztam elektromos főzőlapon. Viszont elriasztott a kb. 8kW energiaigény.
A sütőnk elektromos, 2 kW-os. Így áramfejlesztési hozzájárulást kellett volna fizetni, amit 8kW-ra számoltattam ki - 200 Ezer Ft + villanyszerelő stb. Pedig így kiköttettem volna a gázt. Lehet, hogy jóval kevesebb teljesítménnyel is megelégszik egy ilyen főzőlap, ha pl. 2-őn melegítek egyszerre?

Más. Közben a rekuperátor is megoldódni látszik:
- Egy ismerősöm mutatott egyet, nemrég szedték ki egy pesti vendéglőből. Ott kb. 1 évet használták. Keresztáramú, alu, 1500 köbméter / órás. A barátom szerint nem baj, ha lassabban hajtom. Mivel légtechnikával foglalkozik, így többször tisztítottak már ilyeneket. Hideg zsíroldó majd slag finoman. Kérdeztem nem-e lehet lyukas, mivel konyhán volt. Mondta, hogy majd megnézzük, de még nem látott olyat amelyik nem fizikai sérüléstől (pl. belekönyököltek) lyukadt ki. Ezeket a lyukakat sima alu szallaggal javították.
50-ért ide adja. csőventit ajánl hozzá, mindkét ágba 1-1 darabot. + csövek, páraérzékelő vezérlő stb. kb. max. 70 ezer. Kérdeztem a CO2 érzékelőt erre nem tudott mit ajánlani, de utána néz.
Ti milyen vezérlést raknátok mellé?
Előzmény: peterch (1562)