GENOM_66
2010.08.02
|
|
0 0
7768
|
Azért én a szalicillel óvatosan permeteznék szürethez közeli időpontban. A must egyik lehetséges tartósító szere ugyanis pont a szalicil, vele lehet erjedés mentes állapotban eltartani a mustunkat! Persze valószínű, hogy az ehhez szükséges szalicil-koncentráció nem lesz már meg a mustunkban, de elég az is, ha pl. nehezebben indul meg, vagy hamarabb leáll az erjedés és édes marad amit nem annak szántunk, vagy vontatottabban megy végbe a folyamat.
Persze ez csak egy vélemény. Fontos lenne tudni, hogy a szalicil kipermetezés után milyen gyorsan bomlik le, és mire (és amire lebomlik, az az erjedésre milyen hatással bír), eső mennyire mossa le, stb.
Lehet, hogy ez egy kicsit kukacoskodásnak tűnhetett, de a ki nem erjedt borok felénk elég sok gazdának okoznak évről-évre fejtörést és édesen maradt bort. |
Előzmény: kockás2 (7767)
|
|