Sziasztok!
Ma leszedtük az első 8 cső kukoricát és megfőztük(mire föl ez a többes szám, a fiam csak nézte...) Szóval nagyon finom volt, persze gyengék is még nagyon. Nincs bent a zacskó,milyen fajta volt, de majd megnézem.
És abból a bizonyos "nem ökörszív", de nagyonnagy (44 dekás volt a legnagyobb) paradicsomból is leszedtem 5 és fél kilót és kifőztem. 4 nagy üveggel lett. De szerintem nem igazán finomak. Anyóssal konzultáltam, azt mondja, tényleg nem kell cukor az eltevős ivólébe, anyum is ezt mondta. Ti sem szoktatok beletenni? Tudom, zeller jó lenne, de nekem azt nem lehet, pedig biztos sokkal finomabb lenne vele.
Az a gynúm, a koktélparadicsomok elkényeztetnek: egyik másik fajta még csak meg sem közelíti azokat ízében. Távolról sem. Ma újabb karózás folyt, magasabbakra kellett cserélnem pl. a kb. diónagyságú, sárga paradicsomoknál, de azokból a végén 2 v.3 tövet egy az egyben kihúztam, már olyan pipa voltam. És nagyon sok paradicsomom is kukacos. Jövőre sokkal jobban kell figyelnem, gondolom majd virágzás idején permeteznem, persze tizedennyi lesz,mint idén, így figyelni is könnyebb lesz. Szóval ez a sárga is ízetlenke, azok az óriások is igencsak.... a Lugas az még elmegy, meg lesz kint valami igazán keményhúsúnak tűnő, kicsit ovális fajta is, talán ő a zömök, mert szimpi kis bokrokon nő. Hátha az még jóízű lesz.
A paprikáim viszont nem akarnak csípősek lenni, a csípős fajták sem. Az miért lehet? (pl. Rekord, meg talán az elefántormánynak is csípősnek kellene lenni)
Padlizsánügyben továbbra is irígykedem. Viszont megint leszedtem egy kazal zöldbabot meg egy nagymarék méteres babot. Ki fogja ezt megenni??!
Cukkinik alá már csak félve pislogok be, jól lecsupáltam őket múlt héten ígymost csak egész zsengék vannak még, nem muszáj még szedni belőlük.
Jajj, és hát az uborka: ez valami iszonyat, ahogy nőnek ésmindig mire odajutok, mert megint csupahatalmas, magos uborkával van tele minden.
Tudom, volt már róla szó, de segítenétek, mit csináljak velük, hogy tehetném biztonságosan el legalább egy részüket? Ma egy nagy diszperzites vödörrel borítottam a komposztra, és hát sajnálom...(vegyes darabos savanyútmár raktam el valamennyit, de náunk nem fogy olyan sok, tulképp semmiből)
Ma feltéptük az utsó borsókat is, nem termettek már.
És már annyiszor akartam kérdezni: a tűzbab tényleg csak dísznek jó? Szépen virágzik, de babot seholsem látok. Anyu szerint az csak kerítésdíszítésre jó...(na nem mintha babhiányom lenne) És már mutatkozik az óriásmájbab is valami Zalán vagy mi a csuda, én tavasz óta nem néztem a zacskóját.