franzvon Creative Commons License 2010.07.27 0 0 41492
Üdv!
Pillanatáljra rakva símán látszik, hogy az 50i-s felvétel mindkét félképét egyszerre egy képben mutatja a lejátszó-a felbontás meg ennek megfelelően fele-ez jól látszik a sirály szárnya szélén, amikor ferde -és ott lépcsőszerű jelenségként ábrázolódik az
eredetileg éles vonal.
Szerintem a videómegosztó csinál valami szutyokhülye deinterlace-elést,nem a kamerával van baj.Plazma vagy LCD-re kötve biztos nem adja e jelenséget...
Pc-n normális deinterlacce-t még nem láttam...Mondjuk ennyire xart se...
Ebbe untam bele, és a Canont 25p-ben használom-ott filmesen darabos a gyors mozgás, de nem kell pc-n sem semmiféle deinterlace-t használni.
Egyszer a szemészeti klinikán kimértük-az emberi látórendszer úgy 36-37 kép /sec után lát tökéletesen folyamatosat.Ezért darabos kissé a 24-25-30p.Az 50-60 i ezért folyamatos, de ezt nemigen deinterlaceli normálisan a videókari 60-75 Hz -es frissítéssel, csak átszámolgat meg szűr valamit..
A 100-120 Hz-es megjelenítőktől felfelé lehet normálisan megjeleníteni az interlace-es videókat,ha már progresszív megjelenítőben gondolkodunk-meg persze az eleve váltottsoros hagyományos TV.
Előzmény: Ladila (41481)