Törölt nick Creative Commons License 2010.07.27 0 0 14462
Persze, azért is szürkével írom ezt, mert offtopik, más fórumokon így szokás offolni, csak itt trükközni kell betűszínnel, ott meg van rá gomb és kész. :D A kódja a
{color:707070}ideaszöveg{/color},
csak kapcsos zárójel helyett szögletes.

Nem egyedül csinálom, édesanyámmal fejünk, ő gazol, csak az ízületei már nem bírnak semmilyen keményebb melót, a sajtozást pedig elunta. Kistestvéreim (10 és 13 évesek) legeltetnek az idő nagy részében, és kaszáláskor a 13 éves kisöcsém gyűjti a szénát. Trágyázni is szokott segíteni talicskázni a kisebb talicskával. Én pedig minden olyat végzek, amihez nagyobb erő vagy bárminemű szakértelem kell, mert egyedül én vagyok erős és én értek a dolgokhoz itt. :) (A 20 éves húgommal és 18 éves öcsémmel nem lehet csak számolni, mert jól el lett szúrva a nevelésük, sajnos úgy tűnik, visszafordíthatatlanul.) Nem kívánom, hogy ezt a csomó adatot bárki is megjegyezze, csak most így elolvasva lássátok, hogy azért van segítségem. Csak míg nekem meg kistesóimnak itt lehetne hagyni a gazdaságot egy-két napra, nem dőlne össze a ház, addig én egyedül délutánra is nehezen szakadok el, és ez az, ami aggaszt...

Na mindegy, sztoikusan szemlélem a dolgokat, úgyhogy az az aggódás inkább csak elméleti. :)

Azért a shetland pónira esett a választásom, mert bizony még a huculnál is igénytelenebb, és minden lóféle közül a testtömegéhez és így a fogyasztásához is viszonyítva a legerősebb. (Tehát a leggazdaságosabb.) Bizony, a hidegvérűeknél is erősebb, magához képest, és ráadásul valószínűleg a legrégebbi fennmaradt lófajta. A magyarok sem mindig régi magyar fajtákat tartottak, lásd lipicai, ami egy spanyol ló, és a kisbéri, mezőhegyesi félvér, nóniusz stb., ezek is mind nagyobbrészt angol telivérek, kisebbrészt a magyar parlagi lóállományra alapoztak. Nagyon sajnálom, hogy a régi kis székely ló mára kihaltnak tekinthető, mert annak az igénytelensége a shetlandiéval vetekedett, most biztosan inkább olyan után néznék. De a két kisgyerek mellé már csak az élmény miatt sem lenne gond a pónival, és akár ők maguk is elláthatják.

Most rátérek a kertre. :) Úgy tűnik, a tavaszi ítéletidőt leszámítva (itt csak esett, és kimosott minden tápanyagot a homokból, ennyi volt a kártétel) egész jól alakul ez az év, nemde? Esküszöm, két kezemen meg tudnám számolni, hányszor locsoltam eddig. A kukorica gyönyörű, egy hete már paradicsomot meg paprikát eszünk. Csak a gyümölcsös ne lenne olyan ramaty: a sok eső miatt két permetezésem is lemosódott, és a tafrina elvitte az őszik lombját. :|

És esküszöm, kérdezni is kaartam valamit, de elfelejtettem... Majd eszembe jut :D
Előzmény: tooommm0013 (14461)