frenkyguy Creative Commons License 2010.07.26 0 0 1317

Ne haragudj, de én ezt a választ nem fogadom el.

Először is a Földre visszatérő űrhajó órája nem ugyanannyit fog mutatni. A Speciális relativitás elmélete azt az eredményt mutatja, hogy az egyik szemlélőhöz viszonyítva a másik órája lasabban jár. Ezt nem az okozza, hogy valamiféle világítótoronytól a fény lasabban éri el az űrhajót, hanem azért, mert maga az óra jár lasabban. Nincs is szükség arra a világítótoronyra a kísérlethez. Totál sötét univerzumban is működnek az órák, és azok között is fennáll az idődilattáció.

Valamit szerintem félreértesz (de majd itt kijavít engem valaki ha én erősködök hibásan), és gyanítom is, hogy mit, csak nehéz lenne elmagyaráznom.

Kérlek vedd elő a Lorenz transzformációt és rajzolj fel egy két űrhajós gondolatkísérletet.

Kezdetben (t=0, t'=0, x=0, x'=0) a két űrhajó egymás mellett áll, és egymáshoz képest mondjuk 200 000 km/s a sebességük. Ketten jelentik a két inerciális vonatkoztatási rendszer origóját.

Ebben az esetben az első koordinátarendszerben a t mindenhol 0. A másik koordináta rendszerben, azaz a t'-ősben azonban az idő a hellyel változik. Azaz mondjuk 2 000 000 kilométerre az első koordináta rendszerhez rögzített óra is nullát mutat, ám ugyanott a kettes koordinátarendszerhez rögzített óra már nem!

Lorenz számítás:

t'=(t-x*(v/(c*c)))/Gyök(1-((v*v)*(c*c)))= - 5,9sec !!!!!

Ez pusztán a két vonatkozási rendszer egymáshoz viszonyított sebességéből fakad.

Az ikerparadoxonos kérdésemet fenntartom mindenkinek aki esetleg válaszolni akar rá.

Előzmény: Gézoo (1316)