Peddig jo lenne ha tobszor szolnal...
Mindenkepen dokumentalt es legtobbszor egyeni,sajátos amit irsz..és jo vele vitatkozni.Koszonom a megjegyzest, DE......
Nem olyan regen egy nagyon erdekes dolgot talaltam a regi, még mindig olvashato tarolt iromany-gyujtemenyeim kozott: 1989-92 kozotti topik-reszleteket azon a forumon amit en futattam 87-94-ig (BBS-en, nem az interneten). Magam is elkepedtem, hogy mennyi minden bejott azokbol a dolgokbol amit en irtam annak idejen. Es hogy hanyan kontraztak, vehemensen, kitartoan, pedig az tenyleg egy jelentos szazalekban intelligens banda volt. 1991-92-ben volt még kuzdokepessegem, energiam. Akkor csinaltam azt, hogy iromanyaim egy reszet tobb nagyon reszletes cikkben osszefoglaltam (az AIDS temaban), irtam egy computer szimulaciot is, mindazt ratettem egy floppy disk-re (1.4 Meg), akkor még rafert. Csinaltam 100 copy-t es minden USA szenatornak kuldtem egyet. A 100 kozul EGY valaszolt ertelmeben (aki nyilvanvaloan olvasott legalabb valamennyit mindabbol amit kuldtem), de az az egy is nyiltan bevallotta a leveleben, hogy nem ert sokat egeszsegugyi kerdesekhez.
Es ezzel elsullyedt az egesz a nagy budos semmiben (Örkény után szabadon :).
Akkor leptem vissza az AIDS tematol, mondhatnam "levettem a kezemet rola" es alig figyeltem oda annal tobbet mint amennyire a sajat prakszisomban szukseg volt. Most itt vagyunk majdnem 20 evvel kesobb, ki tudja hany tizmillioan meghaltak AIDS-ben, tovabb folytatodik a nagy kamuzas, még mindig nincs sem gyogyszer ami meggyogyitja, sem megelozo oltas (amit abban az iromanyban reszletesen elmagyaraztam, hogy miert nem lesz, tudomanyos alapokra helyezve velemenyemet). Vagyis, annal pontosabban semmit nem is lehetett leirni AKKOR. Megis semmibe lett veve. Szelmalom harc volt az egesz.
Szinten szelmalom harc volt amit 1988-ban irtam, mondtam, csinaltam, ami akkoriban meg is jelent egy Washington D.C. kornyeki ujsag cimlapjan, amiben "vezercikk" voltam, szinten megjelent egy orszagos szintu orvosi hetilapban, miutan sok levelet kaptam amiben gratulaltak USA-bol sok helyrol, hogy "mindezt meg mertem csinalni es mondani". Es vegul megiscsak elmerult az egesz a "nagy budos semmiben". Ennek semmi koze nem volt az AIDS-hez, egy egeszen mas tema volt. Az ujsagiroja a Washingtoni cikknek talalo cimet adott a cikknek: Doc Quixote. Vagyis ő is tisztaban volt azzal, hogy szelmalom harc az egesz. Ugy is lett.
Megintcsak, itt vagyunk 20 evvel kesobb, es most ugyanazt csinalhatom mint az AIDS kerdesben, "buszken megveregethetem a sajat vallamat a tukor elott".
Vagyis abban a temaban sem volt semmilyen eredmenyem. Nulla. Zero. Nada. Zilch.
Pedig akkor egy joval nagyobb kozonsegem volt mint akar az egesz Index.
Probald a hozzaallasomat es a hangulatomat megvizsgalni mindezeknek a tukreben. De mondom, megegyszer koszonom a megjegyzesedet.