HPéter1978 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 8080
Ritka izgalmas végjáték volt, kezdve a két Tourmalet-futammal végezve a fej-fej melletti cronoig. Meglett a harmadik, de azt hiszem kevesen gondolták volna, hogy csak ennyivel lesz meg.
Sokan mondják, hogy „ha” meg „de”, csakhogy egyrészt a sportban egyik se nincsen, másrészt meg szerintem ez az eredmény esősprológostul, macskakőkáoszostul, békemenetestül, láncleesésestül reális. Contador még mindig jobb Schlecknél az időfutamon – nem sokkal, de jobb. A hegyeken nem bírtak egymással, de a másik fontos számban Contador még jobb.

A csapatról néhány szót…
Maximális elismerés a teljesítményükért. Azon öt csapat között vannak, akik kilenc emberrel mennek Párizsba, pedig kijutott nekik a jóból, és maximálisan teljesítették a feladatukat.
A csapat a sárgáért jött a Tourra, meg Vino szakaszgyőzelméért – megvan mind a kettő.
Megvallom őszintén nem hittem hogy ilyen jók lesznek, de mindig ott voltak Contador mellett, mikor kellett.

Voltak kellemetlen meglepetések is.
Pl. a Shack, mely a kapitányától függetlenül gyengén szerepelt. Ha nincs a jó öreg Redneck a 10. helyével a csapatverseny vajmi kevés vigasz lett volna egy olyan egységtől, ahol legalább három pódiumképes versenyző van.
A másik betliző a Liquigas, pedig Basso hogy fogadkozott, hogy nyerni megy…
Evanst is említhetném, de szerencsétlen szét van hajtva, hogy kielégítse a szponzort, nem csoda, hogy összetörte magát.

Azért minden siker és csillogás ellenére egy kicsit mégis kitör belőlem az örök pesszimista. :-)
Andy Schleck nagyon sokat fejlődött tavaly óta, mind a hegyen, mind az időfutamon.
Contadornál nem látok ilyen mértékű javulást. Hogy ebben mekkora szerepe van lecserélődött menedzsmentnek azt nem tudom, de már hétfőn el kell gondolkodni a jövő évi felkészülésen, mert könnyen lehet hogy az idei módszer jövőre kevés lesz.
Már természetesen, ha jövőre szeretne indulni a Touron, mert mintha említve lett volna valami Giro-Vuelta dupla…