ysu
2010.07.22
|
|
0 0
3309
|
Nekem tetszett. Teljesen másképpen, más miatt, mint a BSG. Érdekeltek a karakterek, a bennük lezajló folyamatok, különösen a két halott lány avatarjának, Zoe A-nak és Tamara A-nak a sorsa, a két út közötti szimbolikus párhuzamok és különbségek. Lenyűgözött (és még most is lenyűgöz az a sejtelem, hogy a robot test és a virtuális világ összekapcsolásával voltaképpen a projekcióban élő cylonok felé közelítünk, és ha hozzávesszük, hogy a papnő saját hittársainak "megváltását" úgy kívánja elérni, hogy a V-világba menti le a tudatukat, miközben Greystone épp a cylon-modell sorozatgyártásán gondolkozik, akkor látni véljük az összefüggéseket a cylonok és az egyistenhit között. Emellett tetszett, hogy a karakterek itt is sokszínűek voltak, egyszerre lehetett kedvelni és gyűlölni Greystone-t, Adamát, vagy akármelyiket. Willie-t meg nagyon csíptem, és jó volt belelátni a fiatal Adamát, de aztán, mikor Joe papa összejött Evelynnel (eredetileg a BSG szerint így hívták Bill Adama anyukáját), akkor arra az álláspontra jutottam, hogy_lehet_, hogy nem is Bill Adamát láttuk az eddigi részekben? |
Előzmény: galendil (3308)
|
|