SANK
2010.07.22
|
|
0 0
851
|
Ez a hűtő ezek szerint nem kétkompresszoros, csak egy. A szabályozást úgy oldhatták meg, hogy az 1-7 fokozat hőérzékelője a normál térben van. Amikor a fagyasztótérben 3-asra van állítva, akkor csak kis nyíláson fúja a hideg levegőt (ezek szerint no frost) a normál térbe, tehát a fagyasztórész egészen lehűl, mire annyi hideg jut a normál térbe, hogy a hőkapcsoló lekapcsol. 1-es fokozatnál nagy nyílással fúja a hideg levegőt a normál térbe, hamar eléri a kívánt hőfokot, amikor a hőkapcsoló lekapcsol, persze ebben az esetben nem éri el a fagyasztótér a kívánt hőmérsékletet. Nem tudom ezt miért nem értette meg a szerelő. Sajnos én arra következtetek, hogy vagy a kompresszor teljesítménye csökkent, vagy elkezdte elengedni a gázt, ugyanis úgy tűnik nem bírja teljesítménnyel azt, hogy a fagyasztóteret -18-ra hűtse, és még a normál tér is 5 C körül legyen. Mindenesetre 7-re kellene tegyed, a fagyasztórészt pedig 3-ra, esetleg 2-re. Mit csinál állandó fagyasztásnál? (a 3-as után a hőmérőre teszed.) Az lehet az, amikor kis réssel fúja a levegőt a felső térbe, a motor pedig folyamatosan megy. A hűtőszerelők akkor teszik a hülyét ha a hűtő garanciális, mi is így jártunk, kókányolgatta egészen addig, amíg kifutottunk a garancia időből, és soha nem töltötte ki a garanciajegyet. Pedig ha észnél vagyunk, az 5.-nél vagy nem tudom hanyadiknál kérhettük volna a cserét. Igaz az egy MINSZK orosz csoda volt, de ez nem változtat a lényegen. Arra gondolj, ha eddig jól ment , egyszer csak megváltozott, akkor az nem beállítás probléma, hanem vagy kompresszoros lett, vagy engedi a gázt. Tegyél mindkét térbe hőmérőt, egy fogyasztásmérővel pedig ellenőrizni lehet, esetleg nem-e egyre kevesebbet kapcsol ki. |
Előzmény: ferpet (850)
|
|