A magyar szinkronra valóban nem sok esély van, hacsak valami csoda folytán le nem adja valamelyik tv-adó. Akkor biztos rögzítik páran és majd elterjed.
Azonban ne felejtsük el, hogy a közkívánatra történő vetítés akkor fog megvalósulni, ha sokan kérik. (ÉS akkor sem biztos, szerintem...)
Akinek van kedve egy-két sort írni az ügy érdekében, annak itt vannak a címek:
MTV:
gyorgyi.messina@mtv.hu
anita.tarjanyi@mtv.hu
kozonsegszolgalat@mtv.hu
FILMMÚZEUM
filmmuzeum@chellocentraleurope.com
Az MTV-nél az első két címre akkor érdemes írni, ha személyes érintettséget tudsz igazolni, mert akkor kiadják neked, a harmadikra pedig akkor, ha csak simán kérni akarod, hogy adják le. A Filmmúzeum meg ugye alapból ilyen csemegékkel foglalkozik, csak sajnos valami érthetetlen okból ezt sorozatot nem akarják leadni.
Egyébként én nem tudom, hogy működik ez. Nem tudom, mi számít személyes érintettségnek. Pl. ha játszottam volna benne, az mondjuk biztos, ill. az is, ha pl. a főszereplő testvére vagyok? Persze Magyar honban ez a veszély a Majkával kapcsolatban valószínűleg senkit nem fenyeget, de mi van a szinkronszínészekkel? Jó lenne tudni, hogy kik voltak ők, s írni nekik, s persze mindenekelőtt azt, hogy ők személyesen érintettnek tekinthetők e a definíció szerint...?
Egyrészt nekik nagyobb valószínűséggel van meg valahol otthon a szekrény alján, másrészt ha mégsem így van, akkor lehet, hogy ők ki tudják kérni az MTV-től vagy a Filmmúzeumtól, vagy ha mégsem tudják kikérni "legálisan", nos, lehet, hogy akkor is vannak még kapcsolataik....
Erről kinek mi a véleménye?