Deryan Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14320
Jó is az ha az ember nem annyira időjárásfüggő. Én inkább a hideget szeretem. Jókat tudok aludni télen a 11 fokos hálóban és 18 foknál magasabbat sehol sem szeretek.

Ma hajnalban vészes csendre ébredtem. Nem énekelnek a madarak, holott 3:00 után mindig rázenditenek Egyetlen nyikkanás sincs. Úgy látszik őket is meggyötörte a hőség. 20 fok van kinn és hideg levegő áramlik a szobába.

Tegnap a párás melegben a rosszullét környékezett a kertben. A máskor kellemesen hűvös pinceszobánkban is állt a fülledt meleg. A föld teteje pedig betonná száradt. Nem is maradtam sokáig

Közben rázenditettek a madarak :)
Milyen üres lenne a természet nélkülük. A házunk nagy fákkal tele zöld övezetben van, ahol rengeteg a madár. Idilli csönd itt sincs, mert napközben minden irányból nagy a forgalom, ami 5:00 körül a buszok indulásával kezdődik.

A kertben az ügyeletes rigók a csicsókába bújnak s onnan portyáznak a folytonérő eperre és a zsendülő szilvára, amiből az idén igencsak kevés van.
Közel 30 üveg vadszilvát raktam el, amit egy évtizedekkel ezelőtt lerombolt bakterház totálisan elgazosodott kertjében szedtünk.
A fákon gyönyörű a termés az idén is. A sok esőtől szépen fejlettek a szilvák viszont a máskor oly gyönyörű almáknak nyoma sincs. A fák lombkoronája siralmas. Itt-ott lóg rajta egy elvarasodott alma.

A madárzenekar most már teljes erővel fújja. Lassan szedelőzködöm én is. Megszentelem a kertet egy kis szappanos vizzel, mert a tetvek és a hangyák nem nyugszanak.
A méteres bab virágai körül telepedhettek meg a tetvek. Szinte láthatatlanok. Csupán az ide-oda futkosó hangyák hivták fel rájuk a figyelmemet. Nem várom meg, hogy mindent ellepjenek. Állandóan ellenőrzöm a növényeket s ahol valami felüti a fejét, már kapja is a kezelést.
Én sem szeretem a vegyszereket a kertben. Különösen a felszivódókat. De van amikor a kényszer rávisz.
Sajnos a káposztaféléknél a hét elején kénytelen voltam az Actarát elővenni, mert a kis fehér lepkék annyira elszaporodtak, hogy a leveleket felhőként szállták körbe. A káposzta lepkék is szorgalmasan repkedtek a kertben. Az Actara egy csapással véget vetett a nagy nyüzsgésnek.
Előzmény: CBNora (14310)