Képzeljétek, mit mondott a doktorbácsi: ez nem is napallergia hanem a nap és a növényekhez dörzsölődés közös eredménye, valami dermatitis "tuggyafene". A legfőbb gyanúsított pedig, ami ilyen heves reakciót válthat ki, az egy széleslevelű fű, bolyhos kalásszal(ilyen szokott sok a kutyákba ragadni). Épp ma húzgáltam ki ilyeneket is, és ami eddig csak hátul volt a bőrömön (térdhajlattól már lapockákig) az ma elterjedt előre is, sőt karokra is. De nagyon megindult. Kaptam egy szurit(diprophos, ezt kaptam anno a parlagfűallergiámra is, úgyhogy idén remélhetőleg az is elmarad), meg még kettőt kapok majd, meg kence, Aerius meg kálcium. És már sokkal jobban vagyok! Pedig este még leszedtük az összes zöldbabot. Anyu is kérdezte, ez milyen fajta, mert döbbenetes mennyiség termett rajta. (Minidor)4 vagy 5 hatalmas nejlonszatyorral szedtünk az 5 kis rövid sorról. Meg holnap viszek fel anyósnak Pestre vagy 7-8 nagy cukkinit, meg zöldbabot is. (bárcsak a fodrásznál is fizethetnék ezekkel...:P
És most elhatároztam, felszedem a leöregedett zöldborsókat, kiásom a krumplit, amit kell és nem teszek a helyükre új dolgokat. Egy kis sorocska retket még megpróbálok és kész. Csak lennének már nyuszik, hogy kiszedhessem a brokkolikat, salátákat, miegymást, amik már csak a kedvükért vannak földben.
Ma láttam 3-4kis sütőtököt, az a lopótökalakú, tán sonkatök vagy mi, nem emlékszem a nevére. De virág is sok van.
És köszönöm a biztatásokat, biztosan elteleik pár év, mire beáll, miből mennyi kell.
Crys Ecsém, csak kecskéitek vannak vagy más állatok is? (baromfik, nyulak, birkák?)