gabe203 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 55
KÖRNYEZET VÉDELEM - KÖRNYEZET SZENNYEZÉS !
Nem tudom hányan szoktak várni a városközpont megállóban a befelé menő
buszokra a megállóban, de ha megfordulnak láthatják a zöld parkban hagyott
aszfalt darabokat.Ezek már több, mint négy éve ott hevernek. A járda javítást végző "szakemberek" nem vitték magukkal. Ha jól tudom, az aszfalt darabokat ismét fel lehet használni.
A szomorúbb viszont az, hogy "Tisztelt" polgármesterünk a kampányát a szemben lévő oldalon szokta tartani.
Feltehető, hogy annak idején sok idős ember panaszára (bukdácsoltak a felpúposodott, töredezett járdán) lett kijavítva ilyen módon.
Szóval eddig polgármesterünk nem vette észre, pedig mindenre van gondja.
Ettől kb. 50 méterre kialakíttatott egy pihenő park szerűséget a volt homokozó helyén (mert ugyebár a homokozó tisztán tartása is az önkormányzat feladata lett volna) Néhány millióba biztos belekerült.
A padok elhelyezése is volt olyan sikeres, hogy ha szeretnének az idősebbek beszélgetni egymással, akkor csak oda kiabálnak a másiknak.

Hasonló jó módszer már bevált a Kosztolányi Dezső téren is a tereprendezés után.
Különös módon az aszfalt még mindíg itt van pedig a kertészet és a kerületi közterület-felügyelet is tud róla.

MÁS ! A nagy viharok után kicsavart fa és az ágak még mindig várnak a korhadásra.
Tudom, hogy a kerületben sok park és lakótelep van, de van rá megoldás a rendben tartásra. Ha az előző választásra nem, akkor talán az idei népszerűség fokozásra jó lesz időzíteni ezeket a feladatokat.

De az idő meg fogja oldani a problémát, mert a föld mozgásából kifolyólag és a nehézségi erő folytán el fog tűnni a talaj felszínéről.

DE A MÉLYBŐL IS SZENNYEZNI FOGJA A TALAJT ÉS NEM LEHET CSODÁLKOZNI, HOGY NEM NŐ A FŰ SEM.