Biovadász Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1116
Nos, az aki ott boltban dolgozik, (alkalmazott, nem főnök) abban a boltban pont lehet kapni alsó kategóriás számszereket is. :)

Mint ahogy írtam, a szigeti féle ebben az árkategóriában nem szar. Ezt ott is elismeri mindenki.

Viszont azt is megmondhatja bárki tapasztalt számszeres, hogy csigás számszer semmilyen márkából nem jó, még a csúcsmárkák közül sem, azokkal csak magát szopatja a vásárló.

Ha csak nagyritkán lő vele az emberfia párat és nem zavarja hogy gyakran elmegy a beállítás, akkor a szigeti hobbicélra jó választás, ezt nem is fogja vitatni senki, azt bírni fogja.

De ha már csak úgy hobbiból is sokat szeretne vele lövöldözni az emberfia mert nem azért veszi, hogy csak ritkán használja és akkor is keveset a köztes időben meg dísztárgy, akkor sajnos nem csak az olcsó darabok, de még a topmárkák közül is kihullik a nagy része. Vadászat részét itthon meg ugye nem tudjuk értékelni, oda sokkal több jó lenne.

Csigás íjjal én is elkövettem azt, hogy vettem egy olcsót pályafutásom kezdetén azzal hogy nekem csak néha kell majd és csak hobbicélra. Utólag már tudom, hogy az egy felesleges pénzkidobás volt. (egy öreg highcountry contenderrel kezdtem)

Ott van/volt pl a PSE Deer Hunter, ami jónak tűnik, olcsó, szettben kapható és a kezdő érdeklődőket nem lehetett lebeszélni róla, mert olcsó. Megvették sokan, aztán rájöttek hogy az nem véletlenül olcsó, mindenféle irányzékot leráz magárol akármit csinál az ember, még hobbiszinten sem okoz örömet a használata. Tipikusan az a szerkezet aminek kétszer örül az ember, amikor megveszi és amikor sikerül eladnia.

És ugye azt se felejtsük el, hogy az acél kábelezést se poénból tiltja a legnagyobb számszeres versenyszabályzat.
Előzmény: Márai (1115)