Sziasztok!
Még új vagyok itt a fórumon, elég sok hsz-t végigolvastam már, de a problémámra még nem nagyon találtam választ.
Az alany egy dci100-as trafic. Alapjáraton egyszer csak gondol egyet és lefullad. Teljesen véletlenszerűen csinálja, de általában napi 1x vagy többször előjön a hiba. Utána vagy beindul nagy nehezen, vagy nem, ilyenkor csak behúzásra indul, de arra hamar (muszáj volt). Üzemanyagszűrőt cseréltem, semmi változás, de továbbra is az üzemanyagrendszerre gyanakodtam. Amúgy fordulaton semmi baja, húz rendesen.
A napokban elvittem szerelőhöz, mert nincs diagnosztikai cuccom és nem szeretnék mindent kicserélgetni. A szerelő azt mondta, hogy kiolvasta a hibát és meg is nézte hogy valószínűleg a "főtengely jeladó" lesz a hibás. Erre kaptam egy szép ajánlatot hogy a jeladó 40valahány ezerbe kerül. Na most én utána néztem, hogy mi is lehet ez a jeladó, mert ahogy én ismerem ezen a motoron van egy vezérműtengelyi (hall) jeladó meg egy felső holtponti. Direkt rá is kérdeztem, hogy ez az FHP-e, de azt mondta, hogy nem az.
A kérdésem az lenne, hogy van-e ilyen főtengely jeladó, mert én se a szerelési kézikönyvben, se a neten nem találtam ennek a létezésére utalást.
Köszi!