ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5156

Sziasztok! Augusztusban utazunk a feleségemmel Portugáliába. Madridig van repjegyünk, 9 nappal később jövünk vissza. Hosszas sakkozgatás után úgy döntöttem, Madridra és környékére 3 napot szánnánk és inkább 6 napot Portugáliában töltenénk.

Az egész utat megpróbáljuk e lehető legolcsóbban kihozni, Madridból egy éjszakai buszjárattal utaznánk át Lisszabonba (www.anibal.net, kb. 20 EUR 1 jegy 1 útra, tehát kettőnknek durván annyi, mintha szállodában aludnánk) Nem valami nagy hírű cég ez a buszos cég, ha van valkinek tapasztalata róluk, ossza meg kérem. Tudom, hogy az easy 20-30 EUR körül repül Madridból Lisszabonba, de van mindkettőnknek egy nagy hátizsákja, ami már megdobná a repjegy árát.

A 6 napból 2-3 napot szánnánk Lisszabonra és 3-4 napot a következő klasszikus körre: Sintra-Óbidos-Alcobaca-Nazaré-batlha-Tomar. Ez szerintem még vonatal/busszal is kihozható 3-4 nap alatt.

Viszont én már jártam Évorában ill. Monsarazban és főleg ez utóbbit nem szívesen hagynám ki. Néztem a Rede Expresso honlapján a menetrendet, elég bonyolult eljutni Évorából Monsarazba (Reguengos de Monsarazba napi 2 busz és csak délelőtt van vissza busz, hétvégén este is van visszafele busz...) Tomarból Évorába eljutni meg csak Lisszabonon keresztül lehet busszal a rede Expressos menetrendi keresője szerint.

Szóval nagyon az lene tanácsos, hogy kocsit béreljünk, viszont 4-5 napra nem találtam jobb ajánlatot 300-400 EUR-nál, az meg már túl sok lenne nekünk.

Volna ötletetek, hol található a legolcsóbb, legfapadosabb autóbérlési ajánlat a neten? (Nekem úgy tűnik, hogy 4 napra bérelni egy autót ált. annyiba kerül, mit 7-10 napra) vagy akár találhatunk Lisszabonban is jó ajánlatot kint a reptéren vagy a belvárosban úgy, hogy nem foglaltunk előre?

Vagy megoldható mégis valahogy tömegközlekedéssel a tervem?