Angelica Archangelica Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1301
Szerintem tanulni sohasem késő, sőt, a jó pap holtig tanul. Én is biofizikusként több mint 40 évesen vágtam bele a pszichológia szak elvégzésébe. Igaz, hogy pszichológusként sajnos, nem tudok érvényesülni, mert állami intézményekbe (pl. munkaügyi központ, pszichiátriai osztály) érett életkorom miatt már nem vennének fel, vagy ha fel is vennének, ott kezdő pszichológusként nem kereshetnék annyit, mint amennyit biofizikusként keresek (pedig a pszichiátriai osztályon dolgozóknak is elkelne a veszélyességi pótlék, mert szerintem a közveszélyes elmebetegek sokkal veszélyesebbek, mint az ionizáló sugárzások:)), magánpszichológusként pedig sajnos, nincsenek klienseim. Pályaválasztási szaktanácsadással foglalkoznék, amit sajnos, éppen azok NEM tudnának megfizetni, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá (diákok, munkanélküliek). De mégis jó érzés, hogy van pszichológusi diplomám is, mert anélkül bármennyire is értenék a pszichológiához, csak jól tájékozott laikusnak tartanának, lelki segítségnyújtásaim pedig kuruzslásnak minősülnének.....
Előzmény: frenkyguy (1299)