kisvasutak
2010.07.18
|
|
0 0
1292
|
Sziasztok, nekem a következő kérdésem lenne olvasom hogy a penészhez 75%-os páratartalom kell vagy kicsapódás harmatponton. Mi 3-4 hete mérjük a páratartalmat és 55% alá még sohasem sikerült vinni a páratartalmat (40 éves családi házban lakás, főzni nem főzünk, teregetés az udvaron, nem vasalunk) sőt a 65% általában ami jellemző. Úgy hogy feleségem itthon van a gyerköccel és ablak egész nap nyitva van. Ha elmegyünk otthonról és be van csukva minden akkor 75-78% ra is felmegy 3-4 óra alatt. Másik probléma tavaly laminált padlót fektettünk le körbe szegéllyel. A fal és a szegély között szintén penészedik és indul felfelé a falon, télen jellemzően a radiátorok alatt is és szekrények mögött penészedik. Ezekre e problémákra megoldás-e egy aktiv szellőzőrendszer vagy milyen ötletetek van a megszűntetésére? Mert télen bár szárazabb a levegő de 24 órát nem tudunk szellőztetni mert azért azt meg fűtéssel nem bírnánk. A mai napon mikor átnéztem a lakást találtam a csatolt képet. ill. a szekrény mögött ismét felütötte a penész ebben a 26-28 fokban ráadásul ennek a falnak a másik oldalán egy kazánház van ahol szintén 24-26 fok volt a héten. Végig kopogtatva a falat itt alul más hangja van olyan mintha a vakolat nem tapadna össze a téglával, dühömbe spaklival kicsit megpiszkáltam és az eredmény látszik a másik képen. Újravakolás segíthet? vagy kell valami szigetelni esetleg ez a fehér tégla az oka az egésznek, vagy netán bontsam le a házat? Bocsánat de nagyon el vagyok keseredve van egy féléves babánk én asztmás vagyok nem akarom neki ezt az életet. Van még egy kérdésem a laminált padló alá raktunk szigetelőt 8 mm szivacsszerű lap. Lehetséges hogy az is megszívta magát vizzel és gyakorlatilag penészes az egész padló alulról? Illetve valaki tud-e olyan szakambert aki tud segíteni objekítven mert bár idáig 8-10 féle okfejtést olvastam hogy miért a vaslemez, vagy miért a szellőztetés, vagy miért egyébb csodaszerek a megoldás és miért nem a másik attól függően ki mit forgalmaz, persze mindegyik logikusnak és meggyözőnek tűnik.
Köszi. |
|