HPéter1978 Creative Commons License 2010.07.15 0 0 8063
Négy érdekes és kevésbé érdekes szakasz van mögöttünk, számos tanulsággal.
Először is bebizonyosodott, hogy immáron nem Ekela a dzsungel királya. Persze ezt eddig is lehetett sejteni, de a bizonyosság, az bizonyosság.
A Világbajnok felhúzta a sárga trikót, ezzel igazolva a csapata meghívását, aztán gyorsan el is vesztette, még ha nem is teljesen önhibájából.
A Bastille-napon portugál szakaszgyőzelem született. Ráadásul Paulinho nyert, aki szinte csapattagnak számít, szóval hip-hip-hurrá.
Egyébként úgy fest, Bruyneel némileg szabadon engedte a madárkáit, az átkötő szakaszokon mehet, ki merre lát.
Végül, de nem utolsó sorban itt volt ez a híres-neves sprint, a zsűrivel meg a statuálással.

Csapatunk a hegyeken igen kemény munkát végzett, nem emelnék ki senkit, mert mindenki maximálisan odatette magát a feladatában. Ha bírni fogják a harmadik hetet is, akkor rajtuk nem múlik a dolog. Kevés Szavú Szása az, aki az elvárások alatt teljesít szerintem, vagy tartalékol, vagy még a látszatát is kerülni zseretné, hogy kétfejű a csapat.
Igaz az ellen sem lazít, a Saxo ma egy l’art pour l’art erődemonstrációt tartott, csak hogy érezzék a többiek a törődést.

Előre meg lett mondva vala, hogy a Tour a Pireneusokban fog eldőlni és lőn. Most már elég nagy valószínűséggel kimondható az is, hogy két versenyző fogja eldönteni. Nagy valószínűséggel, de nem bizonyosan, mert a hőség tovább tart, és bárkit fejbe csaphat.
Könnyen lehet, hogy csak az időfutam fog dönteni, én egyik hegyen se láttam, Hogy Andy Schleck vagy Contador fogást talált volna a másikon.
Márpedig Contador jobb időfutamos, tehát Schlecknek az előnye ellenére támadni kell. Contador meg nem lenne Contador ha nem támadna. :-)

Addig is még egy nap a szökevényeknek egy meg a sprintereknek és jöhet a haddelhadd.

Az állás:

1 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 53:43:25
2 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 0:00:41
3 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel – Euskadi 0:02:45

14 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana 0:06:31
56 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 0:48:36
64 Paolo Tiralongo (Ita) Astana 0:51:06
89 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 1:07:17
95 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 1:12:48
108 Andriy Grivko (Ukr) Astana 1:18:53
136 David De La Fuente Rasilla (Spa) Astana 1:31:02
173 Jesus Hernandez Blazquez (Spa) Astana 1:56:48