Az én törzshelyem is Kelenföld! Ismerem a körülményeket. A cserét sem én javasoltam, csak, ismétlem, fenntartásokkal elfogadtam a véleményedet. A szerelőink szaktudásával nincs is semmi baj. Ezen inkább ne is vitatkozzunk, mert a vita meglátásom szerint akadémikus. Teljesítménybérezést ilyen helyen, ahol az előre ütemezett javításokat leszámítva, a meghibásodások száma és jellege jórészt kiszámíthatatlan, tervezhetetlen, a gyakorlatban lehetetlen megvalósítani, főleg egyéni teljesítmény szinten. Arról, hogy a hibák többsége, alkatrészhiányra, vagy az előző javítás szakszerűtlenségére, esetleg hanyag elvégzésére vezethető vissza, nyithatnánk ismételten, sokadjára vitát, de ennek sem látom értelmét.
Összegezve, röviden: én biztosítanám a munkavégzés feltételeit (alkatrész, szerszám, stb.), valamint a méltányos, rendes megélhetést bittosító bérezést (ami három másodállás vállalása nélkül is biztosítja a munkavállaló és családja tisztes életét, nem csak a létfenntartást!!!), de cserébe elvárnám, eleinte megkövetelném a rendes, pontos, felelősségtudatos munkavégzést!
Egy, gondolom, mindenki által tapasztalt jelenség:
Több napon át, naponta írogattam, hogy a j.o. tompított fényszóró nem vílágít! Bélyegzőlenyomat, névbélegző lenyomata némileg elmaszatolva, sor, stb.. Reggel a gép ugyanúgy félvak mint beálláskor... Pár nap múlva megunom a színjátékot, néhány perccel előbb bemegyek, beállok a csarnokba és az általad is említett nyugodtan traccsoló szerelők hadától megkérdezem, hogy van-e fényszóróizzójuk? Jött is az elhamarkodott, meggondolatlan válasz, hogy igen, van a raktárban! Nosza akkor kérek egy csetét! Két perc alatt kicserélték... A kérdés csak az, hogy míért kellett ezért feláldoznom a szabadidőm egy részét???!! No comment!!! :-(((