Sziasztok!
Ma reggel 6-tól fél kilencig ritkítottam a fóliában a paradicsomokat, kb. egyharmadáig jutottam el. És találtam olyan érett paradicsomokat, amilyen fajtáról nem is tudtam, hogy van!(Lehet, hogy az a datolya, mert olyan alakú és alig nagyobb is, kemény húsú). Képzelhetitek, mi van ott! DE apránként már azért alakul. Utána kint kezdtem gazolni-kapálni, de hamar rájöttem, nem sok időm van már a napon és elájulok,úgyhogy inkább gyorsan leszedtem a zöldbabot, szerintem lett vagy 3-4 kiló, 2 jó nagy szatyorral, meg kötözgettem még kicsit a kinti paradicsomokat is. Ja, és szedtem mángoldot is, a leveléből főzeléket csináltam, (még sose ettem),de nem vagyok tőle elájulva... Van valakinek valami bevált, finom receptje rá? Meg a nyelére is?
Elég sok kisdinnye van már, görög csíkos és sárgák is, olyan jó lenne, ha lenne belőle valami és saját dinnyét ehetnénk!:-)
Megint levizitáltam a padlizsánokat, újabb egy virág, de semmi más... biztos én vagyok már türelmetlen csak.
Na, jövőre nem lesz karfiol, max. 1-2 csak! Hiába takarom be levelével, sárgul, ritka, satnya, egyáltalán nem guszta és sok egyszerűen elszáradt és tőből kidőlt, mintha a gyökerét rágta volna el valami.
Eddigi leltár szerint legjobban a zöldhagyma és a cukkini jött be (utóbbi már túlságosan is, esküszöm, egy 150 l-es fagyó csak cukkinivel van már tele), zöldhagymával viszont nem tudunk betelni, annyira finom. Állandóan újakat duggattam, így még most is van zsenge, viszont amit bent hagytam, nem nőtt valami nagyra, pedig már elfonnyadt soknak a szára, vagy éppen fölmagzott. Úgyhogy a legelsőket már felszedtem.