Törölt nick Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2860
Valamikor én is így gondoltam, de már nem. : )))
Neked nálam sokkal többet érő vitapartnered volt erre a vitára, Mumu, ha ő nem győzött meg, nekem felesleges beszállnom ebbe a körbe, hidd el. : )))
Rossz döntés volt (mindegy, mennyi részt tulajdonítasz benne "nekünk"), egy barátom szeptember 11-ére mondta azt, hogy szívás, mert egy ilyen tettre nekünk nincs válaszunk, legalábbis olyan válaszunk nincs, amit a saját kultúránk értékein belül igazolni tudnánk.
A régi Star Wars trilógia tulajdonképpen pont ezzel a kérdéssel foglalkozik, de nem érdemes végignézni, mert képtelen választ találni. Lehet, hogy annyira nem is motivált abban, hogy választ adjon, persze. : )))
"Etikusan meghalni, vagy minden eszközzel harcolni az életünkért - Izraelnek csak ez a két választási lehetősége van!" Lehet, hogy ez igaz, és ezt a helyzetet egyedül egy rossz döntésnek lehet köszönni. De az etikus jelző csak az egyik választás mellett van ott, nem véletlenül, persze mérlegre lehet tenni, hogy mi ér többet, az etika vagy az élet, és nyilván tudok erre válaszolni, egyes esetekben, de nem európainak való ezt a döntést minden percben meghozni... Az ott nem Európa.
Előzmény: Mumu (2856)