feketepanda Creative Commons License 2010.07.13 0 0 3171
Ugyanazokban az órákban az ugyanott tartózkodó másik Fekete Panda kan is klinikára került vérzéses tünetekkel...stb. Életét csak a gyors helyzetfelismerés és az azonnali orvosi beavatkozás mentette meg...

A rendelkezésre álló információk alapján életveszélyes állapotát patkányméreg okozta. Azonnal megkezdett konakion, dicynone és calcimusc injekciós kezelésekre állapota javult, vérzése elállt. A vérképe igazolta...méreg akarta megölni. Az eltelt 10 napban folyamatos klinikai kezelés és vérkép ellenőrzés alatt állt. Felépülése idő kérdése.

Hogy pontosan mi történt nem tudom. A rendelkezésemre álló összes információt - telefonomon bonyolított erre irányuló beszélgetések visszahallgatásához történő beleegyezésemmel - átadtam hivatalos szervnek, megtettem ismeretlen elkövető ellen a feljelentést. Jogomban áll, mitöbb - mivel akadályoztatva volt a tulajdonos - kötelességem is.

Nem bocsátkozom találgatásokba, egyszerűen tudni akarom mi okozta szinte egyszerre az egy helyen tartózkodó két Fekete Panda közül egyik halálát, másik súlyos állapotát...a meghalt kutyus esetében azonnal kértem a boncolást, ezt tulajdonosa megtagadta.

Itt a fórumon nem zárkózom el a patkánymérgezés tüneteinek és kezelésének megbeszélésétől - sajnos már erről is van tapasztalatom -, viszont fenti esetről itt nem írok.

Fekete Panda Újfoundlandi Kennel
Dunai Bea
fundi@vivamail.hu