eredetileg a talaj sittes homokos volt azon a részen, ilyen sárgás, tele tégladarabokkal, de csak mert anno ott egy házrész volt, szóval szépen felástam, kiszedegettem minden nem oda illőt, bár szöget és kalapácsfejet a mai napig találok és feltöltöttem földdel. (A kert másik részében normális barna föld van, kerti tó kiásása után meg volt bőven).
Szóval ezt a földet trágyázgatom meg minden évben veszek hozzá jó pár zsák palánta és virágföldet és szétszórom. (Multikban a leértékelt osztályon, csak mert picit kiszakadt a zsák elég jó áron lehet hozzájutni).
De szerintem is a vízellátással lehet a baj, sajnos 12 órában dolgozok, van hogy 3 napig nem jutok a kert közelébe :( páromat meg csak 2 naponta szoktam nyaggatni hogy indítsa el estére a locsolót, mert a legtöbb növénynek elég így.
Félárnyékban is van 3 tő uborkám, a levele nagyon szép bár az még nem terem, de tele van virággal, kíváncsi leszek rá, ott a talaj is mindig nedves. Nem adom fel az ubi termesztést csak már tudom milyen fajtát nem szabad venni. Kovászosuborkának valóból is azt sikerült megvennem ami rögtön bemagosodik :))