Hoztam nektek egy tuti bevált csemege uborka receptet. Több mint 10 éve így teszem el és még soha nem romlott meg.
Még mindig van egy üveg tavalyim is. Ha érdekel valakit beírom a téli kovászos uborkát is. Mi még most is azt esszük, mert annyit tettem el, hogy még nem csináltam frisset.
Csemege uborka
7dl-es üveghez:
az uborkát belerakom az üvegbe, teszek hozzá, kaprot babérlevelet, borsot, koriándert, mustármagot, ráteszek a tetejére 2 teáskanál sót, 2 evőkanál cukrot, 6 evőkanál 10%-os ecetet és egy borsónyi szalicilt, vagy Na benzoátot.
Ráöntök hideg csapvizet, és folpakk utána a csavaros tető.
Fazékba teszek, egy konyharuhát bele az uborkát, vizet, hogy kb. 3/4 ig érjen alágyújtom a gázt és forrás után még 5-6 percig gyöngyözve melegítem.
A fazékban hagyom kihülni.
Azért is szeretem ilyen üvegbe eltenni mert ha szedem nem mindig van nagy üvegre elég uborkám, és télen is praktikusabb nekem kicsit bontani.
Csak egyszer romlott meg 2 üveg, de már a harmadik napra, sajnos kiderült, hogy az ecetet kifelejtettem.
Mutatóba egy pár üveg savanyú



