htblank1 Creative Commons License 2010.07.11 0 0 476
Üdv mindenkinek!
Régi hűséges Lancia tulaj vagyok kb. 10 évig vezettem egy 2000 ccm benzines Dedrát (csodás gép volt, mígnem egy álmodozó szlovák kamionos le nem szorított az útról) Mostmár 5 éve egy 2000 ccm benzines Lybrám van. Új vagyok itt, az az igazság, hogy eddig nem is tudtam a topic létezéséről, csak a sima Lanciásról, de most hogy gondom van, jobban szétnéztem...
Kb 1 hete békésen poroszkáltam a városban, amikor a szellőzőventillátor egy halálsikoly-szerű hangot hallatott, majd a szellőzőrostélyokból baromi büdös füst szállt fel. Gyorsan kikapcsoltam a klímát, ablak lehúz, a füst vígan bodorodott, szállt kifelé az ablakon. Mit mondjak - kívülről érdekes látvány lehetett... Pár perc alatt a füst eltűnt, a szag még pár napig megmaradt. Azóta gyűjtöm a lelkierőt, hogy nekiálljak szétszedni a cuccot, mindenesetre klíma nélkül 1 literrel kevesebbet eszik a liba. Csak kissé meleg van.
Az ugye valószínű, hogy leégett a szellőzőventillátor motorja, de vajon vitte magával a vezérlést is ? Van valakinek tippje ?
Érdekes, hogy ezt a motort nem védi biztosíték, legalábbis én nem találtam a Lancia könyvben, a biztosítékok felsorolásánál.