Üdv mindenkinek!
Régi hűséges Lancia tulaj vagyok kb. 10 évig vezettem egy 2000 ccm benzines Dedrát (csodás gép volt, mígnem egy álmodozó szlovák kamionos le nem szorított az útról) Mostmár 5 éve egy 2000 ccm benzines Lybrám van. Új vagyok itt, az az igazság, hogy eddig nem is tudtam a topic létezéséről, csak a sima Lanciásról, de most hogy gondom van, jobban szétnéztem...
Kb 1 hete békésen poroszkáltam a városban, amikor a szellőzőventillátor egy halálsikoly-szerű hangot hallatott, majd a szellőzőrostélyokból baromi büdös füst szállt fel. Gyorsan kikapcsoltam a klímát, ablak lehúz, a füst vígan bodorodott, szállt kifelé az ablakon. Mit mondjak - kívülről érdekes látvány lehetett... Pár perc alatt a füst eltűnt, a szag még pár napig megmaradt. Azóta gyűjtöm a lelkierőt, hogy nekiálljak szétszedni a cuccot, mindenesetre klíma nélkül 1 literrel kevesebbet eszik a liba. Csak kissé meleg van.
Az ugye valószínű, hogy leégett a szellőzőventillátor motorja, de vajon vitte magával a vezérlést is ? Van valakinek tippje ?
Érdekes, hogy ezt a motort nem védi biztosíték, legalábbis én nem találtam a Lancia könyvben, a biztosítékok felsorolásánál.