En szerintem szinte soha nem voltam az illetekes korhazban (max. veletlen), eddig meg ellattak. Szakorvosi rendeloben is. Korzetit eleve valaszthatsz. Szoval ezt a reszet nem (sem) ertem. Maganrendeloben se jartam ismeros fogorvoson kivul, mindent TB alapon, ha mar annyit fizetek oda (igen, a ket szulesem is ugyeletesnel volt). Kiveve a segelykerdest, amirol nincs tapasztalatom, a tobbit felesleges nagyotmondasnak tartom, ami rontja a hitelessegedet. Persze mindent lehet ugy is megelni, hogy teged meg az ag is huz, es 'biztos' elhajtananak.
Nagyanyamekat ha mar kipecezted, elszedtek toluk allamositaskor amit lehetett, a haz (falusi tipikus hosszu elrendezesu) megmaradt. Szoval ez nagyon ongol volt... inkabb az ovodadat epitettek reszben, nem pedig te fizetsz nekik.
Kikoltozest elhiszem, hogy konkret esetben igy volt, de valoszinu, hogy kivetel. Meg fugg a melohely jellegetol, mert ugye ha az egyetemen vagy professzor, akkor valoban utazgatni kell, de ha ennel elterjedtebb tipusu a munkahely es munkakor, akkor - hosszutavon - nem feltetlen (legalabb az egyik felnek nem).
Amugy a bedolo hitelekrol szivesen olvasnek egy statisztikat, hogy milyen szamban vannak az olyan hitelek, amik 2005-ben nem mentek volna at a hitelvizsgalaton (nem vagy csak nehezen, nagyobb fedezettsegre adtak min.beres hitelt, a fizu 30(!)%-a vagy max. 40 lehetett a torleszto, es max. 60%-a lehetett a lakasnak a hitelosszeg). 2007-8-ban rengetegen - raadasul meg erosebb forintnal - ennel sokkal jobban eladosodtak. Meg lennek lepodve, ha nem utobbiak lennenek a bedolo hiteleknek legalabb 3/4-e mogott.