Az alapertelmezett felallas nagyon sokaig ez volt:
Uj epitesu: forint
Hasznalt: vagy-vagy
Szabfel: chf
Akinek meg agyontamogatott, gyakorlatilag kockazat nelkuli, adokedvezmenyre jogosito hitele van, uj lakasra, mint pl. Axiomanak, az ne fikazza automatikusan azt, aki nem forintban vette fel akkor, amikor mondjuk egy 30-40%-os torlesztoreszlet emelkedesnel volt ott a szerencsetlen, mint ha forintban vette volna fel ( ki akart mondjuk 8+2-n felvenni forinthitelt?! Ugyanakkor a devizahiteles se nyijon, amikor eveken at kevesebbet torlesztett, mint egy forinthiteles. Oszt a forinthiteleseket meg nem mentegette meg senki sose.
A bankok meg elmehetnek a picsaba. Foleg az OTP.
Az is elmehet a picsaba, aki most akar megvedeni engem az arfolyamkockazattol. En nem akarok megvedodni. Adjon nekem 215-on a bank chf-hitelt. Kocsog pszaf ( ja, ezt le sem irtam, hisz most akarok veluk levelezgetni a BB miatt.. )
Matolcsy arfolyamceljat meg ugye tudjuk ( 200+ az idei evre ). Azt nem tudjuk, hogy miert van neki ilyene, de van. Es ebbol kevesebb, mint 6 honap mulva nagyon nagy balhe lesz.
Tehat muszaj valamit kitalalniuk, ha nem akarjak, hogy az a kb. 1 millio ember, aki akkortol kerulne az utcara, meglatogassa oket.
Es tokmindegy, mit csinalnak, vegeredmenyben ugyis mi, mindannyian fogjuk szopni.