atandi Creative Commons License 2010.07.07 0 0 13727

Na, most már annyit izgattatok ezzel az újzélandival, hogy elvetem én is. A magotmár télen, kora tavasszalmegvettem, csak akkor még kert nem volt, épp csak készült, de ha nem késő, egy próbátmegér. A rendes spenótomból úgyse lett semmi, kikelt, elvan, szenved. Biztos későn vetettem. Szedni kellene már legalább a mángoldból egy főzelékre valót(még sose ettem, sose csináltam), csak a krumpli mellett van, s félek, ment rá kicsi a permetből (curzate-actara keverék), így pár napot még várok a szedésével.

A karalábéból nekem is sok fás már kicsit. Szerintem olyan lehet ez, mint a retek: ha hirtelen tud nőni és nem szárad ki közben, akkor lesz az igazi, ha lassabban nő, akkor lesz fás (ill. ha elöregszik). De ez csak az én spekulálásom.

Találtam még miridor zöldbabot, úgyhogy én is áztatok, aztán hajrá!

Hogy locsold-e, amit elvetettél: én-mivel homokon vagyok- alálocsolok a magoknak,dugott dolgoknak, betakarom afölddel, rálocsolok és -eztán majd- ráterítek egy darab átlátszó fóliát, hogy míg ki nem búlik, ne száradjon ki olyan hamar. Kis csalás, de szerintem jó ötlet. Azon gondolkodtam, teszek még pár cukkini magot, hogy majd jó későn is legyen, de rájöttem, addigra kb. meg is utáljuk, most annyi van, ráadásul tele vele a fagyó is, úgyhogy kikergetnek a fiúk a tanyáról vele lassan...

Mivel ma facér vagyok, gyúrni fogok egy kis lasagne-tésztát, és lerakom azon frissiben cukkini-karikákkal-vagy szeletekkel rétegesen azt hiszem valami kapros besamelles szósszal. Bár ki lehetne próbálni fokhagymával is, de azt majd máskor. Ilyenkor lehet kísérletezgetni, ha maga van az ember, aztán majd beszámolok, milyen lett.

Most pedig elmegyek venni újabb adag permetszert gomba ellen, küzdök a kruplijaimért utolsó lehelletemig...:P

Előzmény: skolikagi (13721)