Flakvierling Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2667

Hát nagyon készültem erre a Wartburgra, és úgy volt hogy lehet veszek vagy 3 darabot, mindet átalakítás céljából. De a minőség erősen lelohasztó. A festéssel nem is lenne baj, mert nekem az nem számít (át lesz festve), a díszlécek persze csak kb. követik a 2 szín érintkezésének a vonalát. Az alváz a korábbi púpos wartburgé, így a camping kasztnija kicsit túllóg rajta, de hát azt a pár mm-t úgysem veszi észre az ember ha a modellató ott áll mondjuk az asztalon. Ami elkeserítő, hogy a púpos szépen kidolgozott lámpáját nem vették át (a fényszóróüveg ezen bordázott is!), ehelyett egy nagyságrendekkel egyszerűbb "valami" van ott. A tetőn a ponyva fémre van festve, én valami műanyagos megoldást vártam, de hát így is jobb mintha nem lenne jelezve. A hátsó oldalüveg eléggé megviselt volt azon a pár példányon amit láttam, de gondolom ez egyedi jelenség. Sok a sorjás alkatrész de ez már szokásos. A műszerfal minősége is rosszabb mint a korábbi púpos Wartburgon (és mintha a kormány is csúnyább lenne valamivel). Az első szélvédő felső része elég furán "megtörik", így ha kívülről benézünk, ez eléggé zavarossá teszi a képet. A legdurvább hiba viszont tényleg odabent van: nem a camping, hanem a régi kombi (3ajtós) belsőterét kapta a modell, ami azt jelenti, hogy elöl van csak ajtó (és minden más kárpit-elem) a beltérben, és az az ajtó is hosszabb a kelleténél. Hátul tehát nincs ajtó a beltér oldalán. Kívülről nézve a hátsó üléssor is túlságosan hátra került, ez a kombi-camping eltérés erdeménye. Ráadásul a még meglévő belső részletek is elég gyatrák (a korábbi púposhoz képest). "Rövid" munkával szép modellt tehát nem lehet készíteni ebből a modellből, a belteret teljesen át kell rendezni az optimális eredmény érdekében. Hát nekem csalódás a modell, őszintén szólva jobbra számítottam...