Törölt nick
2010.07.07
|
|
0 0
13713
|
Most gondoljátok el, eddig sosem volt ilyen, de paradicsom bronzfoltosság vírusos több tő paradicsomom, ráadásul a drága Magnus F1 fajtából. Ki is kell szednem vagy 6 tövet, talán 10-et is, elég nagy érvágás ez, túl nagy százalék, és csúnya is lesz a foghíjas ágyás, de nincs mit tenni. Ez dohánytripsszel terjed, de hatékony tripszölőm (Vertimec) nincs, csak Actarával nyomhatnám le, de abból igen nagy dózisban kell tripszek ellen, az Actara pedig nagyon drága... Pedig lehet, hogy be kell áldoznom valamennyit, mielőtt. átterjed a 30 méterrel arrébb lévő, még drágább (70 Ft/mag) Phatnasia F1-re. Érdeklődtem a Juvagronál a Bacchus F1 nevű pari után, mert ez TSWV-re (erre a vírusra) teljesen rezisztens, és ugyanúgy toleráns fitoftórára, de azt mondták, a De Ruiter Seeds megszüntette a gyártását. Még érdeklődtem a DRS-nél is... Pedig jó volna jövőre ilyen fajta. Mindenesetre be kell valahonnan szereznem Vertimecet, csak ne lenne 6000 Ft 250 ml, és II. kategóriás. :D Hol találok én okleveles növényvédelmi szakembert? |
|