"Szerinted a VEKE a hibás"Nem mondtam, hogy hibás a VEKE!
Amit a tagság "munka és a család mellett/helyet", de persze kedvtelésből, élvezetből, a siker öröméért tesz (csakúgy mint sokan mások az élet más területein), abban sok elismerésre méltó van. Nagy eredmény volt a bp-i éjszakai közlekedés, nagyon helyeslem a villamosvonalak megtartásáért és fejlesztéséért folytatott harcot és még sok mást.
Csak hozzászóltam, mert szerintem a jelentőségéhez mérten keveset foglalkozik egyik-másik Volán társaság megalázóan alacsony színvonalú szolgáltatásával, amit a fél ország naponta elviselni kényszerül.
A VEKE kedvence a kötöttpályás közlekedés (ahol van, ott nekem is), de nem lehet az egész országot besínezni. Ahol nincs vasút, ott vannak a menetrendhez képest 5-10 perccel korábban elsiető buszok, szellőztethetetlen, klimatizálatlan, este világítatlan, de a sofőr kedvenc muzsikájával kihangosított járművek.
Rossz vonalhálózat, napi 1-3 járatos vonalak, rövid üzemidő, egyes helyeken luxus-párhuzamosságok, kisvárosokban hatóránként közlekedő, semmire se jó helyi járatok, a szakzsargonban maxizásnak nevezett megélhetési cselekvés. Lehet, hogy a legrosszabb környékeken járok, de én ezt látom.
Többek között ezért is jobban szeretem a vasutat.