Sziasztok!
Holnap megpróbálok képet hozni a krumplimról: katasztrófa! Permeteztem az utóbbi 2-3 hétben Mikallal, Curzateval, nem is tudom mi mindennel még, szerintem legjobb, ha felszedem. De itt (szeged mellett) akkora eső volt, hogy azt hittem, hajót kell építenünk. Ha most felszedem, szerintem nem tudom úgy tárolni, hogy baj ne legyen, olyan vizes. DE nagyon beteg. Próbaszedés: a legkésőbbi alatt aprók voltak, volt olyan tő, ahol csak 4 szem, a korábbi alatt(mit legelőször szedtem), ott is felszedtem egy tövet, 22 gyönyörű, nagy krumpli volt alatta!
Az indiánsátraim, ahogy a babkarókat apjuk nevezi, 6-ból 3 kitört, eldőlt, nem is tudok mit csinálni vele (legalábbis egyedül, segítség meg most nem várható).
A cukkinit nem győzöm szedni, lassan tele a fagyó vele, gyalulva, kockázva, karikázva-panírozva. Rántottam frissen patisszont és cukkinit, hogy összevessem, a patisszon puhább, krémesebb volt, akkor épp az ízlett jobban. Az is folyamatosan terem most már.
Van icipici csíkos kisdinnyém! :-) Olyan aranyos, mint egy kis vadmalac! Egyszer láttam egy kis sárgadinnyét is, de aztán többé már nem találtam. Ha átfutnának valamelyőtökhöz, fordítsátok vissza, mert ezekmeg nem állnak a Föld széléig, úgy néz ki...
És van egy rettenetes félelmem: a fóliában attól tartok nem fogja a zsinórozás megtartani a paradicsomokat. Valami más madzag kellett volna, de hát már nem fogom tudni átkötözni az egészet. Jajj, annyira rosszul csináltam mindent! A lugas F1 is nő, mint a bolond, már lecsíptem a tetejüket, nem beszélve az ökörszivekről! Döbbenetes mekkorák, és fürtökben jönnek! Nem is tudom, mit tehetnék. Már óriási (anno sajnált és nem lecsípett) ágakat vágok le, sok oldalhajtást külön felkötözök a fóliabordára, de egyszerűen nem győzöm...
Már 3 féle paprikából ettünk, a rekord lehet ez a bitang erős, meg van egy olyan fehér, átlagos, amit én ki nem állhatok (olyan tipikus tölteni való), meg egy sötétzöld valami. Majd átnézem már a zacsikat, egyáltalán milyen magokat vettem...
Szedtünk hétvégén már zöldbabot is, de anyu nagy lelkesen lenyúlta, úgyhogy még nem kóstoltam...:P (majd jut még nekem is)
A mángoldból még egyszer se szedtem, pedig lehetne, de most mehetett rá permet a paradicsom mellett, így nem akarok, a spenótból semmi se lett szinte, viszont a zöldhagymákat folyamatosan duggatom és folyamatosan legeljük, isteni finomak.
Még jó a zsuzsiborsó is, nagyon finom és hosszúak a hüvelyek, 7-8-9 szemesek, kelvedon még csak most szemesedik.
A karfiolokat, leveles keleket, és főleg a kelbimbókat (is) össze-vissza rágta valami. Méghogy valami: világoskékeszöld kukacok (akiket egyre nagyobb rutinnal szedek össze!! :))
Actarával ugyan lefújtam az összes káposztafélét, de ér az valamit a kukacokra? Vagy mmivel permetezzem le? Nagyon lerágnak már mindent!
És hogy ez az uborka hogy de hogy tud szúrni!Össze-vissza vagyok hasogatva, mint aki macskát költöztetett!!
És kel a néhány napja elvetett krumplim, és virágzik a héjról vetett! :-) (Ő még egészséges, nem kapta el a többi krumpli baját)
Hát, kb. ennyi a helyzetkép, gazolni is kellene már nagyon, demost kevesebb az időm a kertre, sok más dolog van. Meg is látszik...
Majd hozok holnap képeket.