ferpet
2010.07.05
|
|
0 0
840
|
Nekünk egy whirpool total no frost kombihűtőnk van. Olvastam it, hogy a lyukat hátul ahol kifolyik a víz a kompresszor fölé a tálcára azt néha ki kell tisztítani. Ki is akartam próbálni. Az összefolyó meg is van, viszont az alsó pontján gyárilag nincs lyuk csak a helye. Ez akkor itt hogy működik? Total no frost a hűtő, de jegesedik a fagyasztója nagyon. Kihívtunk egy szerelőt gariba azt mondta, hogy nagyon be van építve, annak ellenére hogy 10 centi hely mindenhol van körülőtte. Kihúztam úgy ment egy hónapig akkor is jeges volt. Az ajtaja nincsen sokat nyitva és szerintem légmentesen zár. Főleg a tetején jegesedik. Olvastam valahol, hogy a lakás levegőjéből bejutott párától is jegesedhet, de az ellen meg mit lehet tenni? Az is a gondom vele, hogy napok óta nem hűt annyira mint ezelőtt. Ha visszatekerem a szabályzót "0"-nál kattanik tehát kikapcsol. Ha felfele kezdem tekerni akkor még a "3"-asnál kattanik, gondolom ott kapcsol be. Gondoltam biztos a meleg az oka, így feljebb tekertem, de akkor se hűtött jobban hiába raktam a max. "7"-es állásba. Elromlott a szabályzó vagy mi lehet vele? A használatiba csak az van írva, hogy középállásban kell tartani a szabályzót az optimális hűtéshez, de mit csináljak ha akkor nem hűt eléggé. |
|