Szia!
Gratulàlok a pàlyafutàsodért! Igy Te màr ezermester lehetsz! Nem lehetett könnyû, de kitartottàl. Csak azt nem értem, hogy mindezt egy làny miatt? (ràadàsul francia...). Ne haragudj meg a nyiltsàgomért, de én ilyen vagyok. Nem szeretek semmit elkendôzni, vagy külsôleg jopofàt vàgni (belsôleg pedig màst gondolni).
Ezek szerint te ugy dötöttél, hogy gyökeret eresztesz itt? S a két "rossz-csont" fiad értenek, beszélnek majd magyarul? Ritka a vegyes hàzassàgokban - ha az apa a magyar szàrmazàsu -, hogy sikerül àtadnia a magyar nyelvet és kulturàt a gyerekeinek. Volt egy nagyon jò baràtom, akinek apja erdélyi szàrmazàsu volt, anyja pedig belga. Alig tudott pàr szòt magyarul, ennek ellenére nagyon ragaszkodott a magyarokhoz. Mi is ugy ismerkedtünk meg vele, hogy a Sacré Coeur-nél portré-rajzolò volt, s mikor meghallotta, hogy magyarul beszélünk, megszòlitott bennünket.
Szoval te most Clermont-ban laksz, - ez még annàl is messzebb van Pàrizstòl, mint ahol én lakom. Hàny oràig tart a munkàba menet naponta? Viszont az egész csalàd ingyen utazhat vonaton, ez jò.
Ha az anya a magyar szàrmazàsu, akkor gyakoribb és természetesebb, hogy a gyerekek megtanulnak magyarul, mivel ôk töltenek velük több idôt; s az elsô 6 év a meghatàrozò. (én többek között emiatt sajnàlkozom a vegyes hàzassàgokon :(
(S sajnos nem hiszek a "coup de foudre"-ban sem, hogy két személy az elsô làtàsra egymàsba szeressen.)
Amugy nem sok valami történik ebben a topicban, én is csak ritkàn nézek ide...
üdv.
Rufella