Nem vagyok egy habzószájú, de Biszku önmagáért tette, logikusan nézve nem szolgált ki senkit,hisz a központi kiszolgálandó "test" egy darabja volt
Őket szolgálták ki rengetegen
Persze ismerve a kor szellemét, hogy egymást is kiirtották a párt nevében az elvtársak. Ez azért már talán 57-ben nem volt,tehát Biszkunak nem kellet attol fálnie, hogy őt is"ujratemetik" egykor, ha visszamegy lakatosnak a Váci utra.
Leginkább OPNI-szökevény mondja a frankót
A halálbüntetés rovatban ágáltam a visszaállitás mellet
Volt egy olvtárs,akinek a lányát megerőszakolták,később meghalt
Azt mondta, nem kivánná a bűnös kivégzését
Ezek után akik lámpavasért kiáltanak és nem voltak személyesen érintve, pláne nem éltek a kemény korszakban felnőtt fejjel, kicsit elgondolkoztanának
Mint irtam, volt kulák a rokonságban
Ácsmester-gazdálkodó volt, az anyai nagybátyám
Elvették az egyik házát, az iparát visszavonták és folyamatosan kibaltáztak vele ,többször becitálták a rendőrörsre, ha ment a fűrészgépe,persze a főelvtársak rendeltek munkát tőle, de néha nem fizették ki
Én nyaranta gyerekfejjel nála voltam mindig és nem éreztem "akkor" milyen szar helyzetben vannak
Feleség néha örömel jött haza a piacrol "nézzd apjuk, 20Ft-ot árultam"
Csak sok évvel később felnőtt fejjel értettem meg, mi volt akkor, de nem saját bőrőmőn tapasztaltam
Kellemes "elégtétel" volt, a katonaságtol ott töltöttem egy hétvégét náluk
Nyugati határszél, karhatalomnál voltam kékávós,mint akkor hivták 67-ben
Persze rögtön bejelentette valaki, hogy idegen katona érkezett X-ékhez, ki is jöttek azonnal a rendőrök
Minket akkor ugy neveltek, hogy egy kékparolisnak egy honvéd vagy rendőrtiszt is csak kérhet vagy jelenthet
Az eltáv papiromat persze mutattam, de lazán elterűlve a széken és mondtam, hivják fel a laktanyát. Elmentek, a nagybátyám csak nézett
"hajaj lesz ebböl gondod te gyerek, jobb ha máris indulsz a laktanyába, ezek visszajönnek"
Hát nem jöttek, de mint megtudtam, tényleg felhivták a laktanyát
Ott mit mondtak nekik nem tudom, tőlem a századparancsnok csak lazán kérdezte mi volt ott a helyzet
Naszoval, az akkori kort csak felnőtt fejjel lehet megérteni, igazán én sem voltam még felnőtt akkor
by horex