CBNora Creative Commons License 2010.06.30 0 0 1
Nagyon örülök, hogy megnyitottad ezt a topikot.
Én gyapjút még nem festettem, nem is tervezem. Hímes tojásokat szoktam házi készítésű festékekkel festeni. Eddig sajnos csak a hagymahéj alapú festékek bizonyultak tartósnak, ezek világos helyen évek alatt sem fakulnak ki. Ilyen a jól ismert vörös tisztán főzött hagymahéjból, sárga u. az timsóval, fekete, ha előzőleg egy napig revés savanyúkáposzta lébe van beáztatva a tojás, utána megy egy napra a hagymahéj főzetbe. Ez utóbbi festék néha sötétvöröset ad, attól függően, mennyire érett össze a káposztalé a revével.
Ezen kívül festettem még fekete nyár porzós barkájával és timsóval zöldet, kutyabenge bogyóval szintén zöldet, festőmályvával kékesszürkét, bodzabogyóval és timsóval kéket. Ezek csak sötét helyen tartják meg a színüket.
Van otthon két nagy Alkanna tő, ennek is jó lenne kipróbálni a termését. Talán bodza helyett jó lenne.
Van összegyűjtve egy halom Luffa szivacsom, ezekből szeretnék egyszer falvédőt készíteni. Esetleg kipróbálnám, hogyan lehet növényi festékekkel színezni. Kérdés, hogy ami a gyapjút befogja, megfesti-e a növényi rostokat. És hogy mi mennyire színtartó.
Előzmény: feherbarat2 (-)