nova76 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2582
Nézd, nekem nem az a bajom, ami az elmúlt hónapokban ment. Én bele kaplkuláltam azt is hogy gyengülni fog a forint. 167 ft-on vettem fel, és gondoltam hogy elmegy 200-220Ft fölé a 20 év alatt. De nem 4 év alatt. Azt is bele kalkuláltam hogy ideiglenesen magas lesz 1-2 évre is akár. De a problémám, hogy nem látok esélyt arra, hogy ezt az utat majd visszafelé is megteszi.

Arra meg végképp nem gondoltam hogy a mindenkori kormányunk először megvárja míg jó sokan leszünk, és utána drasztikusan leviszi a forint kamatot is, gyors romlásba döntve azt. Nos, erre valóban nem számítottam. Most már az akkori hitelem 77e lenne forintban. De ha az akkori hitelt nézem, nekem 70e Ft helyett több mint 120eFt-os havi törlesztőt kínáltak, ha forintban veszem fel . Ezt pedig még emellett a frank mellett sem értem el. Tehát ha a 20 évet nézem még mindig jó. Ha nem kezdenek el ötletelni meg mindenféle bugyuta dolgokat nyilatkozni, akkor még most is nagyon jó a CHF. Rosszul esik hogy az Ő hibájuk rajtam csattan.

Hidd el, ha akkor van 5,25%-os forint kamat, akkor forintot veszek fel. Viszont volt 12% és 5% a svájci frank. Az évi +7% befizetést jelentett, első években akár 700eFt/Év a 10Millás hitelnél. Én ennyit kalkuláltam bele a forint gyengülésébe. Ez azt jelenti hogy akár évente 5-6Ft-ot gyengülhetett a forint a frankhoz képest. De nem gondoltam hogy így haza tudják vágni a forintot.És ügye még nincs vége, és most már szépen kiszállni sem tudok, nem tudom eladni a házat mert nem tudom betörleszteni azt a részt, amivel nem rendelkezem. Pedig ha így haladunk a vége most is az lesz, elöbb-utóbb eljutunk arra a szintre hogy már én sem tudom fizetni. Persze elötte, akik kicsit optimistábbak voltak teljesen hazavágják a bank rendszert és az ingatlan piacot.

Előzmény: Axióma (2579)