Flanell Creative Commons License 2010.06.25 0 0 13484
Tegnap szedtem ki krumplit, hát nagyobbakra gondoltam. A Pannónia elég egyenletes méretű, nagyobb tojásnyi, a Kleopátrában vannak nagyobbak is, de kisebbek is. Meg persze mindkettő alatt sok apró. Mivel folyamatosan nedves volt a talaj teteje, ezért kapálni sem nagyon lehet, mert a föld tetejéig, nagyon magasan helyezkednek el a gumók.

A magról vetett hagyma már most olyan vastag, mint a mutatóujjam, úgyhogy elkezdtük zöldhagymának kiszedni, úgyis fehér, nem elálló fajta.

Ez az Onward borsó, ami olyan hatalmas.

A Zsuzsit fejtettem, ebből csak véletlenül kerül közé pár, ilyen egy nagyobb szem, 15 mm.

A cékla nagyon szép, legalábbis ami nem volt víz alatt.
Tegnap elvetettem az utánpótlást.

A répával nagyon rá...tam, vastag ugyan, de nem szép, rövid, nem elég sárga, ízetlen. Így jár az ember, ha boltban veszi a magot. Sajnos, a víz a jövő évi magnak való répát kiölte.
A zöldség meg peronoszpórás lett a magas víz idején, a permetezés nagyon keveset ért, a levele sárga, a gyökere az 1 cm vastagságot is alig éri el, a nagyja persze.
(A múlt heti eső ismét emelt 20 centit a talajvízen, a mélyebb részeken már megint 1 ásónyom mélyen van.)