mediot Creative Commons License 2010.06.25 0 0 1328
Navracsics Tibor - Fiala János az augusztus huszadikai tűzijátékról a Kelj fel Jancsiban (Radio Q 99.5, 2010.06.25.)

Navracsics Tibor: Lehetne nekem is egy kérdésem?
Fiala János: Kettő is!
NT: Igazán csak egy lenne, ami érdekel. Augusztus 20-án este legyen-e tűzijáték?
FJ: Jaj, nagyon jó! Én ezért szeretek Önnel beszélgetni. Itt van nálam. Itt van nálam kinyomtatva. Én meg vagyok róla győződve, hogy ez populizmus. Ezt a tévedés maximális kockázatával mondom, ezzel magamra haragítom a népet. Én azt gondolom, hogy ezzel a logikával 25.612 dolgot meg lehet szűntetni arra való tekintettel, hogy ez a pénz az árvízkárosultaké kell, hogy legyen. Én azt gondolom, hogy ma aki, ebbe belemegy egy népszerű dologba megy bele. Én nem vagyok biztos abban, hogy a Fidesz ma megteheti azt, hogy kivonuljon ez elől. (…) Miközben nekem az a meggyőződésem, hogy a nép nyomásának ellen kéne tudni állni, és meg kéne tartani a tűzijátékot, mert a busójárás se maradt el, és ki tudja mi minden lesz még. (…) Meg vagyok arról győződve, hogy a facebookon vagy bárhol máshol rettenetesen sok olyan kezdeményezés lesz még, ami nagyon nap népszerűségre fog szert tenni, ugyanakkor jó ügyet szolgál, rossz eszközzel. Ön mit gondol erről, vagy csak az én véleményemre kíváncsi?
NT: Én nem, én elmondom. Én afelé hajlok – de hát még ugye itt sok vita lesz… Én afelé hajlanék, hogy egy kicsit szerényebb tűzijáték legyen, és azt a pénzt amit félre tudunk tenni, abból valami értelmes dolgot tudjunk megvalósítani az árvíz sújtotta térségben. De én is amellett vagyok, hogy szerintem, kell, hogy legyen tűzijáték. Szerényebbek legyenek a programok, tegyünk félre pénzt, és abból valamit építsünk, vagy állítsunk helyre ott abban a térségben, egy valamit, ami meg is legyen jelölve, hogy ez ebből a pénzből készült.
http://soundcloud.com/mediot/navracsics-fiala-a-tuzijatekrol