Lunni Creative Commons License 2010.06.24 0 0 13447
Sziasztok! végre visszajöttünk :)
a kertben egy hatalmas cukkini fogadott amit kirántottam és szedtem hozzá újkrumplit is petrezselyemmel, ez volt az első igazi kerti vacsoránk :)
újzélandi spenót nagyon beindult, bár ahogy hallottam szegény nem sok napot kapott az elmúlt héten. minden 2. burgonyatövet próbálok kiszedni mert nincs elég földem a feltöltéshez, így meg 1-1 bokor alatt csak 2-3 gumó van meg sok apró.
lehet hogy a volldüngertől, de még sose voltak ekkora cukkini bokraim, mindent elnyomnak, muszáj levágnom mindig 1-2 levelet. gömb cukkini is hatalmas de ilyen 2 centisen folyton ledobja a terméseit, pedig egyszerre 3mat növeszt mindig... lehet hogy nem bír ennyit és le kéne vágnom 1-2t hogy csak 1 fejlődjön? sima cukkinivel szerencsére nincs ilyen problémám.
az uborka meg a napon határozottan jobban érzi magát mint az árnyékos helyen, ott még nem nagyon akar termést hozni.
paprikáim elérték a 10-15 centit és kezdenek virágozni, borzalmas mennyire nem megy ez nekem :) pedig locsolom, gyomlálom, tápozom, trágyázom, nemtudom mi kell még neki :))
hozok majd fotókat, Görögországban jártam és ott ahol kert van, mindegy mekkora tuti hogy van házi veteményes is, leginkább paradicsomot, uborkát és articsókát termesztenek, vagyis szerintem articsóka volt amennyiben lila virágja van, mert még élőben sose találkoztam vele :)
kiwi ültetvényt se láttam még soha, most egy motoros túra keretében mindent megcsodáltunk, dohányföldeken is jártunk, nekem nagy élmény volt :)
szóval most még nagyobb lelkesedéssel csinálom a veteményesem gondozását mint eddig, jól jött ez a kis feltöltődés!